Antena Meniu Search
x

Video Ce urmăresc ruşii în Ucraina: "Nu au venit cu obiective parţiale: programul e desfiinţarea ţării ca stat independent. E doar primul pas"

Război Rusia - Ucraina, ziua 9. Un incendiu a izbucnit, în această dimineață, la centrala nucleară de la Zaporojie, în sud-estul Ucrainei, relatează BBC News, care citează declaraţiile primarului localităţii învecinate Enerhodar, conform căruia focul de la cea mai mare centrala nucleară din Europa fost provocat de bombardamentele ruseşti.

de Redactia Observator

la 04.03.2022, 20:12

Vezi și

Istoricul Cosmin Popa, specializat pe spaţiul ex-sovietic, a fost invitatul Alessandrei Stoicescu în această seară la Observator. "Este foarte greu de descris în câteva cuvinte care sunt planurle lui Vladimir Putin. Rusia e un stat a cărui politică se întemeiază pe minciună şi propagandă. Aş fi vrut să văd faţa cancelarului german Olaf Scholz când îi vorbea Putin despre 'denazificare'. Programul este desfiinţarea Ucrainei ca stat independent. Rusia nu-şi propune obiective parţiale în Ucraina. E doar primul pas către deschiderea atenţiei Rusiei către Europa Centrală şi de Sud-Est. Gândiţi-vă la Rusia ca la o mitralieră cu multe guri de foc, care toate trag în acest moment, guri de foc militare, guri de foc diplomatice.

Ei vorbesc despre coridoare umanitare în timp ce trag cu rachete în cartiere de locuinţe în Ucraina. În momentul de faţă, cred că avem de-a face cu o mică retragere a Rusiei. Şi mă uit spre preşedintele din Belarus care a declarat că armata sa nu va participa la luptele din teren sau la cel al Transnistriei care a spus că armata sa nu e în stare de luptă", a declarat Cosmin Popa la Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Ce urmăresc ruşii în Ucraina: "Nu au venit cu obiective parţiale: programul e desfiinţarea ţării ca stat independent. E doar primul pas"