Antena Meniu Search
x

Cea mai frumoasa cursa montana din lume a luat sfarsit

Cea mai grea, dar, probabil, si cea mai frumoasa cursa montana din lume s-a incheiat, anul acesta, cu victoria unui elvetian. Romanul Toma Coconea va trebui, probabil, sa se multumeasca cu unul din primele zece locuri.

Vezi și

Dupa ce a parcurs, pe jos sau cu parapanta, peste 1000 de kilometri prin Muntii Alpi, Christian Maurer a incheiat competitia X-Alps in mai putin de o saptamana.

X-Alps este intr-adevar o competitie la care se incumeta doar cei mai bine pregatiti, dar si cei mai curajosi sportivi. Ei trebuie sa strabata muntii doar prin forte proprii: in mars sau alergare, in escalada sau. in zbor, cu parapanta. Anul acesta, pe un traseu mai lung si mai dificil ca oricand,

Christian Maurer a dominat fara drept de apel cursa pe care o castigase, deja, la ultimele doua editii. El si-a incheiat spectaculos parcursul printr-o coborare cu parapanta in apele din Monaco.

Ca la toate editiile de pana acum, la start, in orasul austriac Salzburg, s-a aliniat si un roman. In varsta de 37 de ani, Toma Coconea nu era un concurent oarecare: dupa doua clasari pe locul doi, in 2007 si 2011, el era cotat printre favoriti.

Romanul a devenit o adevarata legenda prin puterea sa de a strabate distante imense pe jos. Aceasta dupa ce, in 1999, dupa un grav accident cu parapanta, medicii il avertizau ca si-ar putea pierde piciorul stang. Dar Coconea nu s-a lasat invins si a mers mai departe.

Anul acesta, romanul si-a propus sa alerge mai putin si sa zboare mai mult cu parapanta. Din pacate, strategia nu este chiar pusa la punct iar dupa sapte zile Coconea este doar pe locul zece. Dar, cu siguranta, experienta ii va fi de folos la urmatoarele editii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Cea mai frumoasa cursa montana din lume a luat sfarsit