Antena Meniu Search
x

Cea mai lunga zi a anului, motiv de sarbatoare pe intreg mapamondul

Cea mai lunga zi a anului, solstitiul de vara, a fost celebrat de multi locuitori ai planetei ca un moment de renastere spirituala. Zeci de mii de oameni au sarbatorit evenimentul la Stonehenge si aproape tot atatia au participat la uriase sedinte de yoga in grup, la New York.

Vezi și

Cea mai lunga zi a anului a fost sarbatorita cu muzica si dansuri la cercul de pietre de la Stonehenge, din Marea Britanie. Peste 20.000 de pelerini s-au adunat aici ca sa intampine rasaritul soarelui. Din pacate, norii l-au ascuns, dar aceasta nu le-a afectat entuziasmul.

Ca in fiecare an, ceremonia a fost condusa de cei ce se considera urmasii druizilor, preoti celtici. Misteriosul complex de la Stonehenge a fost construit intre anii 3000 si 1600 inaintea erei noastre. Se crede ca locul era folosit, inca de atunci, pentru ceremonii religioase. Ziua solstitiului de vara este singura in care vizitatorii au acces in interiorul cercului de pietre.

Spre deosebire de Stonehenge, la New York soarele a stralucit cu putere in cea mai lunga zi a anului. Iar centrul traditional al orasului, Times Square, s-a transformat intr-o oaza de liniste pentru practicantii de yoga. De 11 ani, la solstitiul de vara, localnicii au ocazia sa-si caute pacea interioara intr-una din cele mai zgomotoase piete ale metropolei.

Organizatorii spun ca 16.000 de oameni s-au inscris la sedintele desfasurate in piata, pe toata durata zilei, sub coordonarea unor maestri de yoga.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Cea mai lunga zi a anului, motiv de sarbatoare pe intreg mapamondul