Antena Meniu Search
x

Cealaltă față a Regelui Filip al VI-lea

Are 1,97 metri, a participat la Jocurile Olimpice, este căsătorit cu o fostă vedetă de televiziune cu trei ani mai în vârstă și este tatăl a două fetițe

Are 1,97 metri, a participat la Jocurile Olimpice, este căsătorit cu o fostă vedetă de televiziune cu trei ani mai în vârstă și este tatăl a două fetițe  

Joi, 19 iunie, la ora 00:00:01, prințul Felipe de Asturias a devenit Regele Filip al VI-lea al Spaniei. După abdicarea tatălui său, fiul lui Juan Carlos a preluat frâiele monarhiei iberice, aceasta fiind prima succesiune regală constituțională.

Dincolo de sarcinile pe care Felipe le-a preluat de la părintele său, noul cap încoronat al peninsulei din vestul Europei a fost, dintotdeauna, un personaj aparte în această lume a nobililor de pe continent.

Încă din tinerețe, fiul lui Juan Carlos s-a dovedit a fi un împătimit al sportului. Felipe participă mai mereu la evenimentele importante din sportul mondial, iar în 1992, la vârsta de 24 de ani, Felipe a făcut parte din echipa olimpică de yachting, care a ocupat un meritoriul loc șase la Olimpiada de la Barcelona.

Regele Spaniei a atras atenția întregii lumi atunci când a decis să se căsătorească. Deși predecesorii săi au respectat cu strictețe regulile, Felipe a decis să o ceară de nevastă pe cea pe care o iubea din tot sufletul. Letizia Ortiz, o jurnalistă respectată din Spania, a devenit soția monarhului în 2004, deși înainte de a deveni consoarta regelui mai fusese căsătorită. Culmea, decizia i-a crescut popularitatea, iar frumoasa Letizia a intrat în sufletele spaniolilor definitiv.

Cei doi au împreună două fetițe Infanta Leonor a Spaniei, născută în 2005 și Infanta Sofía a Spaniei cu doi ani mai tânără.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Cealaltă față a Regelui Filip al VI-lea