Antena Meniu Search
x

Cehia și Polonia nu participă la reuniunea Grupului de la Vişegrad din cauza legăturilor Ungariei cu Kremlinul

Miniştrii apărării ai Poloniei şi Republicii Cehe nu vor participa la reuniunea Grupului de la Vişegrad (V4) care va avea loc miercuri la Budapesta, din cauza legăturilor pe care Ungaria le menţine cu Kremlinul, au anunţat marţi responsabili, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 29.03.2022, 13:42

Vladimir Putin, președintele Rusiei, și Viktor Orban, premierul Ungariei
Vladimir Putin, președintele Rusiei, și Viktor Orban, premierul Ungariei - Getty Images

Ministrul polonez al apărării Mariusz Blaszczak "nu se va duce" la Budapesta, a anunţat marţi pentru AFP serviciul său de presă, fără alte precizări.

Omoloaga sa cehă, Jana Cernochova, a declarat săptămâna trecută că nici ea nu va participa la reuniunea de la Budapesta.

"Ei au alegeri săptămâna viitoare şi nu este corect ca eu să particip la campanie", a explicat ea. Alegeri legislative vor avea loc în Ungaria pe 3 aprilie.

"Am susţinut mereu V4 şi îmi pare cu adevărat rău că oamenii politici ungari consideră acum că petrolul rus ieftin este mai important decât sângele ucrainean", a spus Jana Cernochova.

Comentând decizia lui Blaszczak de a nu participa la reuniunea G4, liderul grupului parlamentar al Noii Stânga (opoziţie) din Parlamentul polonez, Krzysztof Gawkowski, şi-a exprimat satisfacţia. "Este foarte bine că el nu se duce acolo. Ungurii trebuie pedepsiţi pentru poziţia lor care este prorusă", a spus Gawkowski. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Cehia și Polonia nu participă la reuniunea Grupului de la Vişegrad din cauza legăturilor Ungariei cu Kremlinul