Antena Meniu Search
x

Cel mai nou submarin nuclear rusesc a ajuns la baza din Kamceatka. "Generalisimul Suvorov" este dotat cu rachete balistice Bulava

Un nou submarin nuclear strategic, "Generalisimul Suvorov", s-a alăturat efectivelor Flotei Rusiei din Pacific, a anunţat duminică marina rusă, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 16.10.2023, 12:07

Un nou submarin nuclear strategic a intrat în dotarea Flotei ruse din Pacific
Un nou submarin nuclear strategic a intrat în dotarea Flotei ruse din Pacific - Profimedia Images

Submersibilul a ajuns la baza Viliucinsk din Peninsula Kamceatka, unde îşi au baza forţele submarine ale Flotei ruse din Pacific, potrivit unui comunicat de presă al acestei grupări navale.

"Flota din Pacific trăieşte astăzi un moment istoric şi foarte important. Capacităţile sale operaţionale au fost mărite pentru a îndeplini sarcinile de asigurare a securităţii militare în regiunea Asia-Pacific", a declarat comandantul-şef al Flotei ruse din Pacific, amiralul Victor Liina, la ceremonia de primire a submarinului.

"Generalisimul Suvorov" a intrat în serviciul marinei ruse în decembrie 2022 şi, potrivit site-ului Ministerului Apărării rus, este echipat cu rachete balistice intercontinentale Bulava (SS-NX-30, potrivit codului NATO), capabile să transporte până la şase focoase nucleare.

Acest submarin de a patra generaţie, cu semnătură acustică redusă - a fost construit la şantierul Sevmaş (din Severodvinsk/nord) conform proiectului modernizat Borei-A, conform ministerului rus. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Cel mai nou submarin nuclear rusesc a ajuns la baza din Kamceatka. "Generalisimul Suvorov" este dotat cu rachete balistice Bulava