Antena Meniu Search
x

Video "Cel mai valoros lucru pe care ni-l pot lua e viața copiilor noștri. Nu le voi da asta". Peste 1.300 de ruşi, arestaţi ca urma a protestelor faţă de mobilizare

"Putin, du-te în tranşee", au strigat zeci de mii de ruşi aseară, furioşi că "Ţarul" de la Kremlin a mobilizat 300.000 de oameni pentru războiul din Ucraina. Oameni din 38 de oraşe au ieşit pe străzi să protesteze. Miliţia a intervenit cu brutalitate, i-a bătut ca pe nişte duşmani şi a arestat peste 1.300 dintre ei. Între timp, sătui de Putin, mii de ruşi continuă marea fugă. La graniţe sunt cozi kilometrice. Noi proteste sunt aşteptate în seara aceasta!

de Redactia Observator

la 22.09.2022, 19:38

Vezi și

"Nu mi-e frică. Nu mi-e frică de nimic. Cel mai valoros lucru pe care ni-l pot lua ei este viața copiilor noștri. Nu le voi da viața copilului meu", spune o femeie cu lacrimi în ochi. Scenele violente s-au repetat în zeci de oraşe din Rusia, inclusiv la Moscova şi Sankt Petersburg. Femei şi bărbaţi, tineri şi vârstnici au fost bătuţi cu bestialitate de trupele speciale. Mulţi manifestanţi şi-au pierdut cunoştinţa din cauza loviturilor şi au fost târâţi ca nişte cârpe în dube.

Protestatarii arestaţi riscă 15 ani de închisoare

Dubele miliţiei s-au umplut cu protestatari care riscă 15 ani de închisoare pentru că au îndrăznit să spună că nu vor să moară în războiul lui Putin. De acum, chiar Putin devine inamicul lor. Cei care nu au ieşit aseară în stradă şi-au făcut bagajele, în speranţa că vor reuşi să fugă din ţara care îi trimite la moarte. Sunt cozi de zeci de kilometri la punctele de frontieră ale Rusiei cu Finlanda, Armenia şi Georgia. "Soţia mea este cetăţean ucrainean. O parte a familiei mele trăieşte la Kiev, altă parte în Rusia... şi nu aş vrea să iau parte la această mobilizare. Ar fi imoral", spune un bărbat rus aflat deja pe aeroportul din Erevan, Armenia.

Ruşii sunt cu atât mai furioşi cu cât au văzut că fiul purtătorului de cuvânt al lui Putin se foloseşte de influenţa tatălui ca să nu ajungă pe front. Acesta a fost răspunsul când l-a sunat un jurnalist rus de opoziţie, care s-a dat drept sublocotenent şi l-a chemat la biroul de înrolare. "Ar trebui să înţelegeţi că eu sunt Peskov şi nu e cazul să fiu mâine acolo (la Comisariat - n.red). În orice caz, vom rezolva problema asta la un alt nivel!", a spus Nikolai Peskov.

Cei care nu au rude suspuse, nu au nicio scăpare. Cu lacrimi în ochi, mii de bărbaţi şi-au strâns în braţe mamele, iubitele sau copiii, fără să ştie dacă se vor mai revedea. Sunt primii mobilizaţi din cei aproape 300.000 de ruşi pe care Putin vrea să îi arunce în război. Uniunea Europeană se pregătește pentru un val de imigranți din Rusia, pe care, probabil, îi va primi - o decizie care va înfuria Kremlinul. "Această decizie, cred eu, este una proastă pentru ruşi, pentru tinerii ruşi şi este o veste proasta pentru Rusia, pentru că va spori izolarea propriei ţări", a declarat Emmanuel Macron, preşedintele Franţei.

"Nu vom ceda șantajului și intimidării și nu ne vom trăda sau pierde niciodată suveranitatea, iar, prin întărirea ei, ne dezvoltăm țara", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. Un compromis tot a făcut. A eliberat sute de prizonieri ucraineni şi străini. Printre ei, patru americani şi britanici capturaţi în Doneţk. Doi fuseseră condamnaţi la moarte de tribunalele separatiştilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » "Cel mai valoros lucru pe care ni-l pot lua e viața copiilor noștri. Nu le voi da asta". Peste 1.300 de ruşi, arestaţi ca urma a protestelor faţă de mobilizare