Antena Meniu Search
x

Cele mai neobișnuite recorduri Guinness Book ale anului 2020

Neobişnuite şi greu de crezut. Aşa sunt recordurile înregistrate în ediţia de anul viitor a Guinnes Book. De la cel mai scund şofer de autobuz la şobolani care fac trucuri de neimaginat, Cartea Recordurilor are de toate. Un tânăr a realizat cel mai lung lanţ din... ambalaje de gumă de mestecat.

de Ana Obretin

la 20.09.2020, 00:19

Vezi și
  • Un american are cel mai lung lanț din ambalaje de gumă de mestecat.
  • Australianca Eva Clarke a stabilit 4 recorduri.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19.

Reprezentant Guiness Book: Frank Hachem, ai o înălţime de 136,2 centimetri. Îmi revine marea plăcere de a-ţi oferi din partea Guinness World Records titlul de cel mai scund şofer de autobuz. Felicitări!

Britanicul nu s-a lăsat niciodată doborât de ceea ce pentru unii ar părea un handicap. Performanţa este demnă de Guinness Book mai ales că omul conduce un autobuz normal, nu unul adaptat înălţimii sale.

Printre cei care au stabilit noi recorduri se numără şi necuvântătoare. Cei doi şobolani ai britanicului Luke Roberts, "băieţii" aşa cum îi numeşte, au uimit cu inteligenţa lor. În doar 30 de secunde, au făcut 29 de saluturi de tip "High Five".

Iar Jericho, un iac din SUA, se poate lăuda cu cele mai lungi coarne, de aproape 3 metri şi jumătate.

În 1965, pe când era elev, Gary Duschl a început să lucreze la ceea ce i-a adus, 55 de ani mai târziu, un loc în Guinness Book. Americanul a realizat cel mai lung lanţ din ambalaje de gumă de mestecat. Pentru a stabili acest record, Duschl a acceptat totuşi şi ajutor din partea fanilor.

Australianca Eva Clarke a reuşit să stabilească nu unul, ci patru recorduri, printre care cele mai multe tracţiuni - 3.737 - şi cele mai multe flotari - 9.241 - făcute de o femeie în decurs de 24 de ore. Pentru a ajunge la astfel de performanţe, Clarke a avut un concurent puternic.

Eva Clarke: Am ajuns la un punct în viaţă când am început să doresc foarte mult să concurez cu mine însămi, să văd care îmi sunt limitele.

Câte jonglerii se pot face cu o minge de fotbal ţinând o alta în echilibru pe cap. Nigerianul Eche Chinoso, de 11 ani, a reuşit 111 şi şi-a asigurat astfel un loc în Guinness Book.

România este prezentă în Guinness Book cu peste 550 de recorduri stabilite de-a lungul anilor. Printre acestea se numără primul 10 din istoria gimnasticii, primit de Nadia Comăneci, cea mai prolifică asasină din Occident, Elisabeth Bathory, cel mai mare gulaş şi cea mai mare horă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cele mai neobișnuite recorduri Guinness Book ale anului 2020