Antena Meniu Search
x

Celebra grota de la Lourdes a fost inundata

Celebra grota de la Lourdes, din sud-vestul Frantei, considerata facatoare de minuni, a fost inundata. In doar cateva ore, ploile torentiale au prefacut raul din localitate intr-un urias torent involburat

Vezi și

In fiecare an, milioane de pelerini incearca sa-si recapete sanatatea in grota de la Lourdes. Potrivit traditiei, in 1858, Fecioara Maria s-a aratat, aici, unei tinere si, de atunci, locul a capatat darul vindecarilor miraculoase. Aceasta nu a fost, insa, de niciun folos acum, cand apele umflate de ploi au ajuns, in grota, la cota de un metru si 40 de centimetri.

Hotelurile de pe malurile raului au fost evacuate, iar pelerinilor nu le-a ramas decat sa contemple viitura. Dar nu numai Lourdes, ci intreaga regiune este in alerta de cod rosu, pentru inundatii. Ploile deosebit de abundente si topirea rapida a zapezilor din Pirinei au dat nastere unor viituri puternice pe fluviul Garonne si alte cursuri de apa.

Sute de oameni au fost prinsi in capcana de cresterea rapida a apelor, in locuinte sau chiar la serviciu. Situatia ramane ingrijoratoare si astazi, cand sunt posibile noi ploi. Dincolo de Pirinei, nord-estul Spaniei este, de asemenea, in alerta, iar sute de persoane au fost evacuate.

Autoritatile avertizeaza ca, pe sectorul spaniol, fluviul Garonne este "total scapat de sub control", iar inundatiile vor afecta toate localitatile de pe cursul sau.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Celebra grota de la Lourdes a fost inundata