Antena Meniu Search
x

Centrul New York-ului, cucerit de chinezi

Cetăţenii chinezi, şi în primul rând cei mai bogaţi dintre ei, sunt în prezent cei mai importanţi cumpărători străini de proprietăţi imobiliare în Manhattan.

Vezi și

 Chinezii au de mult propriul lor cartier la New York, cunoscut de toţi turiştii care ajung în oraş. Dar locuinţele şi magazinele de aici, deşi pitoreşti, sunt mai degrabă modeste. Anul trecut, însă, chinezii au trecut la un cu totul alt nivel al investiţiilor imobiliare. O firmă din Shanghai a plătit 725 milioane de dolari pentru un imobil de birouri din Manhattan

Legile americane interzic statisticile privind naţionalitatea proprietarilor de clădiri. Dar agenţii imobiliari estimează că, în cinci ani, valoarea achiziţiilor făcute de chinezi a crescut cu aproape 50 la sută. Pe lângă bogătaşii gata să investească sute de milioane de dolari într-o clădire, au apărut şi chinezi care se mulţumesc doar cu o locuinţă la New York. Dar nu chiar una obişnuită.

Mulţi din chinezii care cumpără clădiri şi apartamente la New York deţin, deja, proprietăţi în China sau alte ţări asiatice. Investiţiile imobiliare în Statele Unite li se par, totuşi, mai sigure şi nu în ultimul rând mai profitabile, deoarece preţurile sunt încă scăzute după criza de acum câţiva ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Centrul New York-ului, cucerit de chinezi