Cercetător rus care lucra la un vaccin anti-Covid, găsit mort după ce s-a prăbuşit de la etajul 14, în Sankt Petersburg

De Veronica Micu.
Publicat: 21.12.2020, 08:07.
Actualizat: 21.12.2020, 08:37

Alexander Kaganski, un cunoscut om de ştiinţă rus, care lucra la un vaccin anti-Covid, a murit după ce s-a prăbuşit de la etajul 14 al unui bloc din Sankt Petersburg. Bărbatul de 45 de ani avea o rană înjunghiată şi era în lenjerie intimă.

Alexander Sasha Kaganski

Cercetător rus care lucra la un vaccin anti-Covid, găsit mort după ce s-a prăbuşit de la etajul 14, în Sankt Petersburg

facebook.com/leo.schuler.7

Poliţia rusă investighează moartea cercetătorului ca posibilă omucidere și interogează un individ de 45 de ani ca potențial suspect, relatează New York Post, care citează presa locală.

Pe corpul omului de știință, experții criminaliști au găsit răni de cuțit.

Anchetatorii cred că a existat o încăierare înainte ca Alexander Kaganski să se prăbuşească în gol de la fereastra apartamentului.

Trupul neînsufleţit al omului de ştiinţă a fost găsit de un vecin, care a alertat poliţia.

Kaganski lucra la dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID

Alexander Kaganski, cunoscut mai ales pentru munca sa în cercetarea cancerului, a fost profesor asistent la Vladivostok și a lucrat 15 ani și 11 luni în laboratoarele universității din Edinburgh, până în 2017.

Cel mai recent post deţinut a fost ca director al Centrului pentru Medicină Genomică și Regenerativă de la Universitatea Federală din Extremul Orient rus.

De asemenea, Kaganski lucra la dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.