Antena Meniu Search
x

Cercetătorii polonezi vin în ajutorul copiilor care suferă de autism, prin tehnologia imaginilor 3D

Tehnologia imaginilor 3D vine în ajutorul copiilor care suferă de autism sau sindrom Down. Cercetătorii polonezi au realizat o aplicaţie care creează o lume virtuală pentru micii pacienţi

Vezi și

Tehnologia imaginilor 3D vine în ajutorul copiilor care suferă de autism sau sindrom Down. Cercetătorii polonezi au realizat o aplicaţie care creează o lume virtuală pentru micii pacienţi

Prin joc, aceştia se pot adapta, treptat, şi la lumea normală care, până atunci, le părea străină.

O echipă mixtă de medici şi ingineri IT a elaborat programul care-i introduce pe copiii bolnavi într-un fel de "peşteră virtuală" în trei dimensiuni. Rezultatul aminteşte de jocurile video sau de simulatoarele folosite la antrenamentul militarilor, dar, fireşte, imaginile sunt mult mai simple. Copiii, care până atunci nu îi luau în seamă pe terapeuţi, sunt imediat atraşi de jocul cu imaginile 3D şi se concentrează mai mult decât oricând.

Reacţiile copiilor, emoţiile lor arată că ei se implică total, îşi trăiesc din plin succesele, fac progrese iar acesta este cel mai important lucru.

Sistemul uşurează diagnosticul corect al afecţiunilor de care suferă copiii şi îi ajută pe terapeuţi să le obţină colaborarea în tratamentul de reabilitare.

Această tehnologie, cea mai mare realizare a noastră, ne permite să stabilim o relaţie cu aceşti copii şi, în acelaşi timp, să primim de la ei informaţii pe care nu le-am putea obţine prin metodele tradiţionale de reabilitare.

Primele teste efectuate la o şcoală specială pentru copiii autişti sau cu dizabilităţi sunt mai mult decât încurajatoare. Specialiştii polonezi continuă să lucreze la ameliorarea programului. Ei doresc, în primul rând, să-l adapteze pentru folosirea unei căşti de realitate virtuală care să permită continuarea tratamentului acasă la pacienţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Cercetătorii polonezi vin în ajutorul copiilor care suferă de autism, prin tehnologia imaginilor 3D