Antena Meniu Search
x

Ceremonie impresionantă la Washington, în memoria fostului senator John McCain

Ceremonie impresionantă la Washington, în memoria fostului senator John McCain. Familia, prieteni, politicieni, dar şi sute de admiratori şi-au luat adio de la îndrăgitul om de stat. Trei foşti preşedinţi americani au adus şi ei omagii, însă actualul lider de la Casa Albă nu a fost invitat şi a ales să participe la o partidă de golf.

Vezi și

Ceremonie impresionantă la Washington, în memoria fostului senator John McCain. Familia, prieteni, politicieni, dar şi sute de admiratori şi-au luat adio de la îndrăgitul om de stat. Trei foşti preşedinţi americani au adus şi ei omagii, însă actualul lider de la Casa Albă nu a fost invitat şi a ales să participe la o partidă de golf. Senatorul american va fi înhumat astăzi cu onoruri militare într-o ceremonie privată.

Ceremonia a început la clădirea Capitoliului, de unde trupului neînsufleţit al lui John McCain a fost purtat pe braţe de militari pentru a fi depus la Catedrala Naţională din Washington.

Pe drum, cortegiul funerar s-a oprit preţ de câteva minute. Timp în care, înconjurată de membri ai administraţiei de la Casa Albă, văduva veteranului McCain a depus o coroană la memorialul închinat eroilor din Vietnam.

În biserică, familia, prieteni, politicieni, actori, dar şi oameni de rând, şi-au luat adio de la senator.

Foştii preşedinţi americani George W. Bush şi Barack Obama l-au elogiat pe John McCain, cel care le-a fost adversar politic în alegerile prezidenţiale din 2000 şi 2008. Bill Clinton a fost şi el prezent.

Marele absent a fost actualul preşedinte Donald Trump, care a preferat să meargă la golf, lăsând în urmă steagul arborat în bernă la Casa Albă.

De altfel, senatorul a transmis în ultima sa scrisoare, dinaintea decesului, că nu îşi doreşte prezenţa lui Trump, pe fondul neînţelegerilor dintre cei doi.

În schimb, la ceremonie a participat fiica cea mare a preşedintelui american, Ivanka, alături de soţul ei, Jared

În discursul său, fiica lui John McCain, Meghan, a trimis un atac subtil către preşedintele Trump şi a făcut referire la sloganul său din campania electorală.

Considerat erou al războiului din Vietnam, McCain a murit la 81 de ani, la un an după ce a fost diagnosticat cu o tumoră cerebrală.

Senatorul va fi înhumat astăzi cu onoruri militare, în cadrul unei ceremonii private în Maryland la Academia Militară pe care a absolvit-o.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ceremonie impresionantă la Washington, în memoria fostului senator John McCain