Antena Meniu Search
x

Video Cerul Harkovului, înnegrit de bombele ruseşti. Karolina a scăpat ca prin minune: vecinii ei, un bebeluş de 7 luni şi un băiat de 15 ani, au murit lângă ea

Sute de bombe au căzut peste Ucraina, după ce nava amiral a marinei ruse din Marea Neagră a fost scufundată. Cele mai multe rachete au fost trase în estul separatist, însă Moscova a luat din nou la ţintă şi capitala Kiev. În plus, Kremlinul ameninţă direct Statele Unite cu represalii dacă mai trimit arme în Ucraina.  

de Redactia Observator

la 16.04.2022, 20:13

Vezi și

Sunt urmările dramatice ale bombardamentelor care au lovit azi Harkov. Oameni care zac fără viaţă printre resturi de obuze şi clădiri. Zeci de bombe au căzut doar în ultimele ore peste al doilea cel mai mare oraş al Ucrainei şi au lăsat în urmă cel puţin zece morţi şi zeci de răniţi. Printre civilii ucişi, un bebeluş de numai 7 luni şi un adolescent de 15 ani. Erau vecinii acestei fete. Karolina a scăpat ca prin minune şi încearcă acum să uite coşmarul prin care a trecut într-unul dintre buncărele din oraş. "A fost o explozie. Am încercat să fug. (Proiectilul, n.red.) A căzut lângă mine. Bucăţi de şrapnel zburau în toate direcţiilor. O femeie, Dumnezeu să o binecuvânteze, m-a acoperit cu trupul ei", a declarat micuţa Karolina.

Rusia ameninţă acum Statele Unite că va suporta consecinţele dacă va mai trimite arme ucrainenilor

Şi la Kiev dar şi în centrul ţării, după aproape trei săptămâni de calm, oamenii s-au trezit din nou în sunetul bombelor ruşilor. Vladimir Putin a ordonat reluarea asaltului, deşi spunea că nu va mai bombarda capitala. Pentru că nu mai are trupe şi tancuri aici, atacă acum de pe navele din Marea Neagră şi cu avioanele militare pe care le are în Belarus. "Cu cât primim mai repede armele pe care le-am cerut, cu atât mai puternică va fi poziţia noastră şi cu atât mai repede vom avea pace", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei.

Numai că, Rusia ameninţă acum Statele Unite că va suporta consecinţele dacă va mai trimite arme ucrainenilor. Aceeaşi ameninţare pe care o are şi la adresa statelor europene. Serviciile de informaţii americane sunt de părere că Vladimir Putin este atât de furios, încât ne putem aştepta la orice. "Având în vedere eşecurile pe care le-au suferit până acum din punct de vedere militar, niciunul dintre noi nu exclude cu uşurinţă ameninţarea reprezentată de o potenţială recurgere la arme nucleare tactice sau cu putere mică", a declarat William Burns, director CIA.

Până la alte represalii, Rusia ia măsuri diplomatice la adresa Occidentului. A început cu Marea Britanie. Premierul Boris Johnson, şefa diplomaţiei britanice şi alţi membri ai guvernului de la Londra nu mai au voie să intre în Rusia. Asediul furibund al Rusiei vine după ce cea mai preţioasă navă a marinei ruse a fost scufundată de rachetele ucrainenilor. Moscova refuză însă să admită incidentul şi susţine că un incendiu ar fi cauza dezastrului militar. Există acum temerea că la bordul crucişătorului ar fi fost şi rachete nucleare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Cerul Harkovului, înnegrit de bombele ruseşti. Karolina a scăpat ca prin minune: vecinii ei, un bebeluş de 7 luni şi un băiat de 15 ani, au murit lângă ea