Antena Meniu Search
x

China a invadat spațiul aerian al Taiwanului cu 19 avioane militare

China este acuzată că a invadat spațiul aerian al Taiwanului cu 19 avioane militare, scrie BBC. Ministrul Apărării de la Taipei a declarat că printre aparatele de zbor se numără patru bombardiere nucleare H-6, dar și avioane de luptă antisubmarin.

de Redactia Observator

la 06.09.2021, 11:13

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Taiwanul trage semnale de alarmă de mai bine de un an cu privire la misiunile repetate ale Chinei în spațiul său aerian, scrie BBC. China vede Taiwanul democratic drept o regiune separatistă, în timp ce Taiwan se declarată stat suveran.

O zonă de identificare a apărării aeriene este o zonă în afara teritoriului unei țări și a spațiului aerian național, dar în care aeronavele străine sunt încă monitorizate și controlate în interesul securității naționale.

La rândul său, Taiwanul a trimis în zonă avioane militare, drept avertisment. China nu a comentat încă incidentul aerian. 

Beijing-ul lansează în mod repetat astfel de avioane pentru a-și arăta dezacordul cu privire la unele comentarii emise de oficialii taiwanezi. În iunie, a trimis 28 de avioane militare, iar pe 24 ianuarie, 15 aparate de zbor chineze au intrat în spațiul aerian al Taiwanului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » China a invadat spațiul aerian al Taiwanului cu 19 avioane militare