Antena Meniu Search
x

China ia măsuri contra show-urilor de striptease la înmormântări

China anunţă măsuri drastice împotriva show-urilor de striptease la înmormântări. În ciuda acţiunilor întreprinse şi în trecut, fenomenul nu dă înapoi.

China încearcă să interzică show-urile de striptease la înmormântări - Reuters

China anunţă măsuri drastice împotriva show-urilor de striptease la înmormântări. În ciuda acţiunilor întreprinse şi în trecut de autorităţi, fenomenul nu dă semne că ar fi pe cale să dispară.

Ministrul chinez al Culturii a anunţat că vizează reprezentaţiile de "striptease" şi alte spectacole "obscene, pornografice şi vulgare" care au loc la înmormântările din ţara sa. De asemenea, el s-a referit şi la nunţi, dar şi la petrecerile de Anul Nou chinezesc. 

Campania contra show-urilor de striptease la înmormântări a pornit în 2006. În 2015, de asemenea, au fost acţiuni masive, însă, se pare că unele comunităţi nu a fost convinsă să renunţe la acest obicei.

Bani pentru cei care denunţă înmormântările cu show-uri de striptease

Ultima acţiune a autorităţilor a vizat 19 oraşe din patru provincii, Henan, Anhui, Jiangsu şi Hebei, spune un comunicat al Ministerului Culturii.

Acum, autorităţile au înfiinţat şi o linie telefonică şi au anunţat că vor da bani celor care denunţă astfel de practici obscene.

Unele comunităţi din China rurală ar crede că participările în număr mare la înmormântări îl onorează pe decedat şi aduce noroc. Iar reprezentaţiile erotice ar fi un tribut adus fertilităţii, spun specialiştii.

"Potrivit unei analize de antropoligie culturală, "obiceiul" îşi are originea în venerarea ritualului de reproducere", a spus profesorul Kuang Haiyan citat de ziarul chinez Global Times.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » China ia măsuri contra show-urilor de striptease la înmormântări