Antena Meniu Search
x

Cinci terorişti, care voiau să pună bombe în stadion, au fost prinşi!

Poliţia din Etiopia a arestat cinci persoane suspectate că ar fi plănuit un atac sinucigaş cu bombă în timpul meciului de fotbal contra Nigeriei, din octombrie, din preliminariile Campionatului Mondial din Brazilia, informează Reuters.

Planul de atac a eşuat după ce doi somalezi s-au aruncat accidental în aer la câţiva kilometri de stadionul din Addis Abeba, în locul unde fanii se strângeau pentru a merge la meci. 

Cei care plănuiau atacul sinucigaş în interiorul arenei sportive aparţin grupării islamiste al Shabaab, susţin forţele de ordine etiopiene. 

"Planul era de a arunca bombele în mulţimea adunată în jurul stadionului, în două mall-uri din zonă, apoi să efectueze un atac sinucigaş cu bombă în interiorul arenei", a declarat unul dintre suspecţi în presa din Etiopia. 

Cei doi bărbaţi care au murit au declanşat accidental bombele, imediat după dezastru fiind arestaţi trei suspecţi, asupra cărora au fost descoperite grenade de mână. Acum, poliţia a mai prins alţi doi suspecţi. 

Atacul vine ca urmare a deciziei Etiopiei de a trimite trupe în Somalia pentru a ajuta alte state africane la distrugerea insurgenţilor al Shabaab.

Guvernul de la Addis Adeba a anunţat luna trecută că forţele sale de securitate au fost în alertă maximă din momentul în care au primit semnale că sunt ţinta unui atac terorist al grupării al Shabaab. 

Securitatea din jurul instituţiilor statului, hotelurilor şi ambasadelor a fost sporită. 

Foto: ryot.org

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cinci terorişti, care voiau să pună bombe în stadion, au fost prinşi!