Antena Meniu Search
x

Cipriotii au sarbatorit decizia parlamentarilor de a respinge impozitul pe depozitele bancare

Cipriotii au iesit din nou pe strazi. De data asta n-au mai protestat. Au sarbatorit decizia parlamentarilor de a respinge impozitul pe depozitele bancare.

Vezi și

Parlamentul cipriot a respins impozitul de 6,5 procente pentru depozitele bancare cu 36 de voturi impotriva. 19 alesi s-au abtinut si unul a lipsit de la vot. “Decizia Camerei Reprezentantilor a Republicii Cipru ii protejeaza pe toti locuitorii tarilor-membre UE. Acesta este principalul mesaj pe care vreau sa il transmit, in aceasta seara, tuturor cetatenilor europeni”, a declarat seful Parlamentului, Yiannakis Omirou.

Politicienii ciprioti au avertizat ca urmeaza vremuri dificile pentru tara lor. “Problema actuala este destul de mare, dar vom lupta si nu vom renunta la suveranitatea tarii noastre pentru a avea bani pentru o perioada scurta”, a precizat un membru al Partidului Comunist, Yannis Thoma

Dupa terminarea votului, alesii au fost intampinati cu aplauze de protestatarii ce au manifestat in fata Parlamentului pe tot parcursul zilei. Unii dintre politicieni au indraznit chiar sa se alature multimii de manifestanti.

Bancile cipriote isi vor deschide portile abia maine. Au ramas inchise in aceasta perioada de teama ca oamenii isi vor lichida depozitele si vor prabusi astfel sistemul bancar.

Presedintele Eurogrup a dat asigurari ca planul de salvare in valoare de zece miliarde de euro pentru Cipru ramane valabil, desi Parlamentul a votat impotriva taxei pe depozitele bancare, o conditie impusa de creditori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Cipriotii au sarbatorit decizia parlamentarilor de a respinge impozitul pe depozitele bancare