Antena Meniu Search
x

Circuit turistic de criză. În Porto, vizitatorii admiră peisaje dezolante

Superbele clădiri în stil colonial ameninţate cu paragina sunt o etapă a turului pe care îl propune agenţia turistică de nişă din Porto. Au geamurile sparte, tencuiala picată şi au rămas fără locatari, pentru că oamenii au ajuns prea săraci ca să şi le mai permită.

Vezi și

Ele sunt o dovadă.încă în picioare a efectelor crunte ale crizei.

Organizatorii turului spun că măsurile menite să facă Portugalia mai competitivă i-au făcut rău acestui oraş și că politicile de austeritate nu sunt un concept abstract, ci un lucru tangibil, vizibil şi pe care îl poţi simţi oriunde mergi, transmite corespondentul BBC.

O altă oprire este la acest fost centru comercial construit în anii 80.

E aproape pustiu, pentru că zecile de magazine au dat faliment, rând pe rând. Locul lor a fost luat de muzicieni. Diverse trupe fac repetiţii aici, unde nu are cine să le bată în pereţi sau în ţevi.

Iar această spălătorie publică e tot mai frecventată. Apa nu costă, şi nici nu se face consum de curent.

Reducerile provoacă o prăbuşire a societăţii, la modul practic, când vorbim despre casele care sunt abandonate şi de afacerile care dau faliment.

Organizatorii turului sărăciei speră astfel că vor putea atrage atenţia asupra nevoii de investiţii în al doilea oraş ca mărime din Portugalia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Circuit turistic de criză. În Porto, vizitatorii admiră peisaje dezolante