Antena Meniu Search
x

CNN: Serviciile secrete americane au INTERCEPTAT comunicaţii între armata siriană şi experţi în arme chimice! (VIDEO)

Armata americană şi comunitatea de informaţii au interceptat comunicaţii în care armata siriană şi experţi în arme chimice discutau despre pregătirile pentru atacul cu gaz sarin de săptămâna trecută, a declarat un înalt oficial SUA pentru CNN.

Armata americană şi comunitatea de informaţii au interceptat comunicaţii în care armata siriană şi experţi în arme chimice discutau despre pregătirile pentru atacul cu gaz sarin de săptămâna trecută, a declarat un înalt oficial SUA pentru CNN.

Interceptările au făcut parte dintr-o analiză făcută de serviciile de informaţii în orele de după atac, pentru a confirma responsabilitatea pentru folosirea de arme chimice. În aceste condiţii, oficiali americani au declarat că nu există nicio îndoială că preşedintele sirian Bashar al-Assad este vinovat pentru atac.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Statele Unite nu au ştiut înainte de atac că acesta va avea loc, a subliniat oficialul citat de CNN sub acoperirea anonimatului. Washingtonul strânge un volum foarte mare de interceptări de comunicaţii în zone precum Siria sau Irak, iar de multe ori materialul nu este procesat, dacă nu există un eveniment care să necesite o analiză clară.

Deocamdată, nimic din comunicaţiile analizate nu sugerează că armata rusă sau oficiali din serviciile de spionaj de la Moscova au comunicat în legătură cu atacul. Oficialul SUA a explicat, însă, că este posibil ca ruşii să fie mai atenţi în comunicaţii, tocmai pentru a evita interceptările.

În plus, chiar dacă ar exista dovezi clare ale complicităţii ruse, nu este clar dacă Pentagonul sau Casa Albă ar face informaţiile publice, a subliniat un înalt oficial de la Washington.

Atât Guvernul rus, cât şi cel sirian, au negat implicarea în atacul chimic soldat cu peste 70 de morţi.

Statele Unite şi Rusia s-au lansat în ultimele zile într-un război al declarațiilor pe subiectul presupusului atacul chimic de la Khan Shaykhun și după schimbarea de poziție a președintelui american, care a ordonat primul bombardament asupra armatei siriene de la începutul conflictului în urmă cu șase ani.

Urmare acestei lovituri, Moscova și-a suspendat participarea la acordul de prevenire a incidentelor aeriene în vigoare în Siria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » CNN: Serviciile secrete americane au INTERCEPTAT comunicaţii între armata siriană şi experţi în arme chimice! (VIDEO)