Antena Meniu Search
x

Coca-Cola, cel mai mare poluator cu plastic din lume. Ce alte multinaţionale se regăsesc în topul Greenpeace

Coca-Cola, alături de Pepsico, Unilever şi Nestle sunt companiile care au poluat cel mai mult cu plastic anul trecut. Asta arată studiul realizat anual de Greenpeace, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 25.10.2021, 17:25

Coca-Cola, cel mai mare poluator cu plastic din lume. Ce alte multinaţionale se regăsesc în topul Greenpeace
- Profimedia

Coca-Cola s-a situat pe primul loc în acest top. De altfel, compania ce produce băuturi răcoritoare a ocupat prima poziţie în fiecare din 2018 încoace, de atunci de când Greenpeace a început să realizeze acest studiu. Conform datelor, Coca-Cola produce peste 3 milioane de tone de deşeuri prin recipientele de plastic folosite la îmbutelierea produselor sale. Unilever s-a situat pe locul 3 şi a depăşit astfel Nestle în acest top al poluatorilor cu plastic. Top 10 este completat de companii precum Procter &Gamble, Mondelez, Philip Morris, Danone, Mars şi Colgate-Palmolive.

Coca-Cola, lider în Europa şi Africa. Nestle, locul 1 în SUA

Studiul Greenpeace a fost realizat cu ajutorul a 11.000 de voluntari care au curăţat plajele din 45 de ţări. Greenpeace aminteşte şi impactul poluării cu plastic asupra schimbărilor climatice, având în vedere că 99% din aceste ambalaje sunt fabricate folosind combustibili fosili în industria petrochimică.

Mai trebuie menţionat şi că cei de la Coca-Cola au fost principalul poluator cu plastic în Europa şi Africa. În Statele Unite ale Americii, locul 1 este deţinut de Nestle, prin produsele de la Solo Cup şi Starbucks.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Coca-Cola, cel mai mare poluator cu plastic din lume. Ce alte multinaţionale se regăsesc în topul Greenpeace