Antena Meniu Search
x

Cod roșu de alertă teroristă în Transnistria. Ce măsuri au anunţat aşa-zisele autorităţi ale regiunii separatiste din R. Moldova

Consiliul de Securitate al Transnistriei a introdus cod roşu de alertă teroristă timp de 15 zile şi a anunţat că vor fi înfiinţate puncte de control la intrarea în oraşele din regiune.

de Redactia Observator

la 26.04.2022, 15:25

Vadim Krasnoselsky, preşedintele autoproclamatei republici separatiste Transnistria
Vadim Krasnoselsky, preşedintele autoproclamatei republici separatiste Transnistria - Profimedia Images

În Transnistria, regiune separatistă a Republicii Moldova, a fost instituit cod roşu de alertă teroristă începând de marţi, timp de 15 zile, transmite Radio Chişinău, care citează presa rusă, ce preia o declaraţie publicată pe site-ul liderului separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Krasnoselski a întrunit aşa-zisul Consiliu Suprem de Securitate al regiunii, în cadrul căruia a calificat drept "atentate teroriste" atacurile asupra sediului Serviciului de Securitate de la Tiraspol, unităţii militare din satul Parcani şi celor două turnuri de comunicare din localitatea Maiak, raionul Grigoriopol.

Ştirile referitoare la exploziile care s-au produs la turnurile de comunicaţii din regiunea separatistă moldoveană Transnistria au ajuns şi în Rusia, care consideră că sunt motiv de ”îngrijorare serioasă”, iar ”Moscova urmăreşte îndeaproape evenimentele”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează Reuters.

Potrivit presei din stânga Nistrului, Krasnoselski pregăteşte spre semnare un decret prin care vor fi sporite măsurile de securitate în Transnistria.  Printre măsurile luate se numără instalarea unor puncte de control la intrarea în oraşele din regiunea transnistreană. Vehiculele vor fi oprite şi verificate aleatoriu pe timp de zi, iar pe timp de noapte măsurile de control îi vor afecta pe toţi cei care intră în localităţi. De asemenea, şcolile şi universităţile din oraşele transnistrene vor încheia anul de învăţământ în regim online.

Reprezentanţii Comisiei Unificate de Control (CUC) din partea Tiraspolului au declarat pentru RIA Novosti că aşa-zisele autorităţi transnistrene vor lua în cel mai scurt timp măsuri pentru apărarea intereselor regiunii separatiste.

Pe acelaşi subiect

Explozii în Transnistria, două antene radio ar fi fost avariate

Mai multe explozii au fost auzite marți dimineață în regiunea separatistă Transnistria. Două antene radio ar fi fost avariate, a anunțat Ministerul de Interne, potrivit Sky News.

Exploziile au avut loc în localitatea Maiak, raionul Grigoriopol, din regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova. Prima deflagrație a avut loc la ora 6:40, iar a doua la 7:05.

Niciun locuitor nu ar fi fost rănit.

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat pentru marţi o şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu aceste incidente.

Alte explozii au avut loc luni la Ministerul Securităţii de Stat din Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldoveneşti Transnistria. Oficiali de la ministerul de interne al regiunii separatiste au declarat că asupra clădirii s-a tras de către atacatori necunoscuţi cu lansatoare de grenade.

Regiunea separatistă este recunoscută la nivel internațional ca parte a Republicii Moldova, dar este ocupată de trupele rusești de la destrămarea Uniunii Sovietice. Autorităţile de la Kiev se tem că această regiune separatistă ar putea fi folosită ca rampă de lansare pentru noi atacuri asupra Ucrainei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Cod roșu de alertă teroristă în Transnistria. Ce măsuri au anunţat aşa-zisele autorităţi ale regiunii separatiste din R. Moldova