Antena Meniu Search
x

Foto Colin Powell, primul Secretar de Stat afro-american al SUA, a murit de COVID la 84 de ani

Colin Powell, general cu 4 stele și primul Secretar de Stat afro-american din istoria Statelor Unite, a murit în urma complicațiilor provocate de COVID la vârsta de 84 de ani, transmite CNN.

de Redactia Observator

la 18.10.2021, 19:46

Vezi și
  • Colin Powell - un personaj central în mai multe administrații republicane. A avut un rol important în politica externă a regimurilor de la Washington, în special în perioada Războiului din Golf și a Războiului din Irak

"Generalul Colin L. Powell, fost Secretar de Stat al SUA și președinte al Statelor Majore Unite, a decedat în această dimineață din cauza complicațiilor COVID-19. Am pierdut un remarcabil și iubitor soț, tată, bunic și american", a scris familia Powell pe Facebook, precizând că acesta fusese vaccinat cu schema completă.

Colin Powell, născut pe 5 aprilie 1937, a fost secretar de stat al SUA din 16 ianuarie 2001 și până în aprilie 2005. Șef al Statului Major inter-arme în timpul administrației lui George Bush, el a condus armata americană în timpul Războiului din Golf (Kuweit și Irak, 1991). A fost distins cu cele mai înalte distincții militare americane: Legion of Merit, Bronze Star, Air Medal, Purple Heart, Ronald Reagan Freedom Award.

Popularitatea lui a crescut considerabil după victoria din Războiul din Golf, iar, pentru o perioadă, la mijlocul anilor '90, a fost considerat un posibil candidat la funcția de președinte al SUA. Reputația lui a suferit o lovitură grea după ce a fost acuzat că a împins Statele Unite și coaliția de forțe în Războiul din Irak (2003) pe baza unor informații false, conform cărora Saddam Hussein ar fi deținut arme de distrugere în masă, o acuzație care nu s-a probat nici până în prezent. Probabil cel mai cunoscut fapt despre Colin Powell este că a scuturat la tribuna ONU o fiolă în care susținea ca deține antrax irakian.

Colin Powell, relație cu europarlamentarul român Corina Crețu

Europarlamentarul român Corina Crețu ar fi avut o relație cu fostul Secretar de Stat american Colin Powell. Oficialul american a negat relația, în anul 2013, dar nu și discuțiile. Informația a apărut în presa americană după ce un hacker a spart contul de e-mail al fostului Secretar de Stat și a publicat apoi pe internet mai multe presupuse conversații.

În urma lui Colin Powell au rămas soția lui, Alma Powell, și trei copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Colin Powell, primul Secretar de Stat afro-american al SUA, a murit de COVID la 84 de ani