Antena Meniu Search
x
LIVE

Foto Colin Powell, primul Secretar de Stat afro-american al SUA, a murit de COVID la 84 de ani

Colin Powell, general cu 4 stele și primul Secretar de Stat afro-american din istoria Statelor Unite, a murit în urma complicațiilor provocate de COVID la vârsta de 84 de ani, transmite CNN.

De Redactia Observator la 18.10.2021, 19:46
Vezi și
  • Colin Powell - un personaj central în mai multe administrații republicane. A avut un rol important în politica externă a regimurilor de la Washington, în special în perioada Războiului din Golf și a Războiului din Irak

"Generalul Colin L. Powell, fost Secretar de Stat al SUA și președinte al Statelor Majore Unite, a decedat în această dimineață din cauza complicațiilor COVID-19. Am pierdut un remarcabil și iubitor soț, tată, bunic și american", a scris familia Powell pe Facebook, precizând că acesta fusese vaccinat cu schema completă.

Colin Powell, născut pe 5 aprilie 1937, a fost secretar de stat al SUA din 16 ianuarie 2001 și până în aprilie 2005. Șef al Statului Major inter-arme în timpul administrației lui George Bush, el a condus armata americană în timpul Războiului din Golf (Kuweit și Irak, 1991). A fost distins cu cele mai înalte distincții militare americane: Legion of Merit, Bronze Star, Air Medal, Purple Heart, Ronald Reagan Freedom Award.

Popularitatea lui a crescut considerabil după victoria din Războiul din Golf, iar, pentru o perioadă, la mijlocul anilor '90, a fost considerat un posibil candidat la funcția de președinte al SUA. Reputația lui a suferit o lovitură grea după ce a fost acuzat că a împins Statele Unite și coaliția de forțe în Războiul din Irak (2003) pe baza unor informații false, conform cărora Saddam Hussein ar fi deținut arme de distrugere în masă, o acuzație care nu s-a probat nici până în prezent. Probabil cel mai cunoscut fapt despre Colin Powell este că a scuturat la tribuna ONU o fiolă în care susținea ca deține antrax irakian.

Colin Powell, relație cu europarlamentarul român Corina Crețu

Europarlamentarul român Corina Crețu ar fi avut o relație cu fostul Secretar de Stat american Colin Powell. Oficialul american a negat relația, în anul 2013, dar nu și discuțiile. Informația a apărut în presa americană după ce un hacker a spart contul de e-mail al fostului Secretar de Stat și a publicat apoi pe internet mai multe presupuse conversații.

În urma lui Colin Powell au rămas soția lui, Alma Powell, și trei copii.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Colin Powell, primul Secretar de Stat afro-american al SUA, a murit de COVID la 84 de ani