Antena Meniu Search
x

COLOSAL! UN MILION DE DOLARI recompensă pe capul unei tinere de 23 de ani, vie sau moartă

Joanna Palani, o studentă în vârstă de 23 de ani, din Danemarca, este în atenţia vânătorilor de recompense, după ce organizaţia teroristă ISIS a oferit o recompensă de un milion de dolari pentru prinderea ei, vie sau moartă.

Joanna Palani, o studentă în vârstă de 23 de ani, din Danemarca, este în atenţia vânătorilor de recompense, după ce organizaţia teroristă ISIS a oferit o recompensă de un milion de dolari pentru prinderea ei, vie sau moartă.

Incredibil, dar tânăra daneză este responsabilă pentru uciderea a peste 100 de militanți ISIS în Irak și Siria. Joanna, care este de origine iraniană-kurdă, s-a născut într-o tabără de refugiați din Ramadi, Irak, în urma primului război din Golf, iar la vârsta de nouă ani ştia să folosească un pistol. În 2014, ea a renuntat la facultate si a plecat din Copenhaga în Siria.

Pe acelaşi subiect

Ea a scris pe Facebook că ea a fost inspirată de lupta pentru drepturile femeilor şi pentru democrație. S-a alăturat revoltei în curs de desfășurare împotriva guvernului sirian, în urma primăverii arabe, prima oară în lupta împotriva regimul Assad și apoi împotriva ISIS.

A luptat în Kobane, un oraș sirian, la granița cu Turcia, în cadrul unităților de protecție a Poporului kurzilor (YPG), și a ajutat la eliberarea fetelor Yazidi, care erau folosite ca sclave sexuale de ISIS în timp ce lupta alături de forțele Peshmerga din Irak.

Acțiunile ei au intrat în atenția autorităților daneze, care i-a interzis pleacarea în regiune, când s-a întors în Danemarca, în septembrie 2015. A fost încarcerată în Vestre Fængsel, cea mai importantă închisoare a Danemarcei, iar paşaportul i-a fost confiscat. 

După ce a fost eliberată, tânăra s-a ascuns și își schimbă locația în mod constant, de teama represaliilor. "Îmi pare rău pentru încălcarea legii, dar nu am avut de ales, la momentul respectiv.. Mi-am riscat viața pentru ceea ce am crezut eu că este corect şi am pierdut totul în lupta pentru libertate şi siguranța noastră, a tuturor", scrie tânăra pe Facebook.

Potrivit ultimelor informaţii publicate pe pagina ei de Facebook, Joanna Palani se pare că a găsit o modalitate de a se întoarce în zona siriană de conflict, unde ucide în continuare militanţi ISIS. Jihadiştii au pus pe capul ei o recompensă de un milion de dolari, vie sau moartă, sau oricui are informaţii care vor ajuta la prinderea ei.

Joanna Palani s-a specializat în uciderea de la distanţă a jihadiştilor ISIS, marcând recent cifra de 100 de victime şi devenind unul dintre cei mai prolifici ţintaşi ai războiului din Siria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » COLOSAL! UN MILION DE DOLARI recompensă pe capul unei tinere de 23 de ani, vie sau moartă