Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Comandanții lui Putin își ''măcelăresc propriile trupe'' în loc să le ofere ''ajutor medical'', dezvăluie soldații ruși capturați

Soldații ruși luați captivi au mărturisit că un locotenent-colonel rus îi împușca pe tinerii militari răniți în loc să le ofere ajutor medical sau să-i recupereze de pe câmpul de luptă. Se spune că comandanții ruși își măcelăresc propriile trupe rănite în loc să le ofere ajutorul de care au nevoie atunci când au probleme medicale grave.

de Redactia Observator

la 16.05.2022 , 16:59

Comandanții lui Putin își ''măcelăresc propriile trupe'' în loc să le ofere ''ajutor medical'', dezvăluie soldații ruși capturați Comandanții lui Putin își ''măcelăresc propriile trupe'' în loc să le ofere ''ajutor medical'', dezvăluie soldații ruși capturați - Volodymyr Zolkin / EAST2WEST NEWS

Afirmațiile incredibile vin de la trupele lui Vladimir Putin, un locotenent-colonel din armata rusă fiind acuzat că a împușcat personal mai mulți soldați în timp ce zăceau răniți pe câmpul de luptă. Acesta a întrebat un militar dacă poate merge, iar când bărbatul a spus că nu poate, se spune a fost executat pe loc, notează Daily Star.

Rușii capturați dezvăluie cum soldații răniți ajung să fie executați pe câmpul de luptă

Povestirile înfricoșătoare ale rușilor capturați de ucraineni au fost scoase la lumină de jurnalistul ucrainean Volodymyr Zolkin, care a pus cap la cap pentru public respectivele afirmații. Un soldat a spus despre locotenent-colonelul că le-a ucis pe loc răniții și, întrebat ce a vrut să spună prizonierul prin această afirmație, a declarat: ''Tot așa... un soldat rănit stă întins la pământ, iar comandantul unui batalion îl împușcă cu un pistol. Era un tânăr, era rănit. Era la pământ. A fost întrebat dacă poate merge, așa că a fost împușcat cu pistolul".

Articolul continuă după reclamă

Un al doilea soldat prezentat în videoclip a spus: ''Cel mai important lucru - acesta nu a fost un singur caz.'' Un al treilea militar a adăugat că locotenent-colonelul a împușcat ''patru sau cinci'' în acest fel: ''Ar fi putut fi salvați, ajutați, scoși de acolo. Pur și simplu i-a executat''.

Nu este clar unde au avut loc în Ucraina presupusele împușcături ale soldaților răniți, dar videoclipul vine într-un moment în care Ucraina a acuzat Rusia că nu și-a luat morții înapoi. Purtătorul de cuvânt al lui Putin a declarat că Kremlinul nu are informații nici cu privire la cadavrele soldaților, nici cu privire la răniții din Ucraina.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Comandanții lui Putin își ''măcelăresc propriile trupe'' în loc să le ofere ''ajutor medical'', dezvăluie soldații ruși capturați