Antena Meniu Search
x

S-au comemorat 75 de ani de la Debarcarea din Normandia (Video)

Cei mai puternici oameni ai lumii s-au întâlnit astăzi în Franţa, la un eveniment care le-a amintit de cel mai sângeros conflict din istorie. Au comemorat 75 de ani de la Debarcarea din Normandia. O operaţiune militară fără precedent, care a grăbit finalul celui de-Al Doilea Război Mondial.

de Redactia Observator

la 06.06.2019, 21:49

Vezi și

Cei mai puternici oameni ai lumii s-au întâlnit astăzi în Franţa, la un eveniment care le-a amintit de cel mai sângeros conflict din istorie. Au comemorat 75 de ani de la Debarcarea din Normandia. O operaţiune militară fără precedent, care a grăbit finalul celui de-Al Doilea Război Mondial. Aflat încă în Europa, preşedintele Donald Trump a fost şi el prezent la ceremoniile organizate atât în Franţa, cât şi în Marea Britanie.

Donald Trump şi soţia lui s-au alăturat preşedintelui francez, gazda unei ceremonii solemne care a avut loc chiar în Normandia.

Peste 150 de veterani de război au participat la comemorare

În cimitirul militarilor americani, cei doi lideri i-au omagiat pe soldaţii care au murit în timpul luptelor pentru eliberarea Franţei de sub dominaţia nazistă. 

Activi pe front în urmă cu şapte decenii, peste 150 de veterani de război au adus şi ei un omagiu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe o plajă din Normandia a fost comemorat momentul în care trupele britanice au sosit pe coasta franceză ca să grăbească înfrângerea Germaniei naziste.  

Cu sufletul încă tânăr, mai mulţi veterani britanici au făcut salturi cu paraşuta deasupra Normandiei.

Miercuri seara, un veteran de război a complimentat-o pe Melania Trump, chiar în faţa preşedintelui american.

Moment de cotitură în Al Doilea Război Mondial, Debarcarea din Normandia a început pe 6 iunie. Ea a fost urmată de două luni de lupte teribile, în urma cărora a fost eliberat Vestul Europei, iar conflictul militar a luat sfârşit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » S-au comemorat 75 de ani de la Debarcarea din Normandia (Video)