Antena Meniu Search
x

Video Compania franceză de ciment Lafarge, găsită vinovată că a sprijinit material grupările teroriste din Siria. Va fi amendată cu 778 de milioane de dolari

Compania franceză de ciment Lafarge SA va plăti o sancțiune financiară de aproape 778 de milioane de dolari, după ce a pledat vinovată la acuzaţiile unui federal american că a oferit sprijin material grupării ISIS și unei alte organizații teroriste din Siria, relatează CNN.

de Redactia Observator

la 19.10.2022, 13:58

Vezi și

Ancheta este o urmărire penală fără precedent, sub sprijinul material al legii terorismului, potrivit Departamentului de Justiție al SUA. Compania a pledat vinovată marți la un tribunal federal din Brooklyn, scrie CNN.

„Lafarge SA și LCS și-au acceptat responsabilitatea pentru acțiunile individuale ale directorilor implicați, al căror comportament a fost o încălcare flagrantă a Codului de Conduită al Lafarge. Regretăm profund că acest comportament a avut loc și am colaborat cu Departamentul de Justiție al SUA pentru a rezolva această problemă”, a spus compania într-un comunicat.

Relațiile companiei cu gruparea teroristă au făcut obiectul unei anchete interne în urmă cu câțiva ani

La încheierea acelei anchete, corporația a spus că angajații unei companii vechi plătesc intermediari fără a ține cont de identitatea grupurilor implicate, pentru a menține operațiunile în funcțiune și instalația în siguranță, pe măsură ce violența a escaladat în regiune.

„Combinația dintre haosul zonei de război și abordarea „se pot” menține operațiunile în aceste circumstanțe i-ar fi putut determina pe cei implicați să judece greșit situația și să se concentreze insuficient asupra implicațiilor legale și reputaționale ale comportamentului lor ”, a declarat Lafarge Holcim, așa cum este acum cunoscută compania, într-o declarație publică din 2017.

Magali Anderson, director executiv la Lafarge, a pledat vinovată în numele companiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Compania franceză de ciment Lafarge, găsită vinovată că a sprijinit material grupările teroriste din Siria. Va fi amendată cu 778 de milioane de dolari