Antena Meniu Search
x

Concert caritabil in Cipru, pentru ajutorarea familiilor lovite de criza

Guvernantii cipriotii au ajuns la un acord cu privire la un plan de salvare a economiei, care prevede, printre altele, si legalizarea cazinourilor. Situatia dramatica i-a scos in strada din nou pe oameni, de data asta la un concert caritabil. Totul pentru ajutorarea familiilor sarace, lovite puternic de criza cipriota.

Vezi și

Peste 50 de artisti ciprioti si greci s-au adunat la Nicosia sa cante pentru cei nevoiasi. Organizatorii n-au scos la vanzare bilete de intrare, dar spectatorii au fost indemnati sa doneze ce pot: bani, haine sau alimente.

Nu ne asteptam la un asemenea rezultat. Oamenii vin cu camioanele. In locul ghiozdanelor, oamenii au umplut camioane cu bunuri si le-au adus aici. Este uimitor!”, a spus Nicko Zavallis, organizator.

Si mai marii tarii au gasit solutii pentru cipriotii loviti de criza. Nu una, ci 12, menite sa readuca pe linia de plutire economia insulei. Planul de redresare include si legalizarea cazinourilor, o masura criticata dur de Biserica Ortodoxa. Oamenii de rand insa par in favoarea redeschiderii cazinourilor.

“Nu este de ajuns ca suntem in aceasta situatie. Trebuie sa facem ceva! Nu stiu daca ne vor ajuta cazinourile, insa nu avem nimic de pierdut”, spune un locuitor.

Astazi, dupa o pauza de patru zile, bancile se deschid astazi din nou. Si tranzactiile la bursa vor fi reluate dupa doua saptamani in care au fost sistate.

Chiar si asa, situatia ramane dramatica in Cipru. Oamenii nu mai au voie sa scoata din tara mai mult de 3.000 de euro in numerar, iar tranzactiile cu cardul in afara tarii au fost limitate la cinci mii de euro de persoana pe luna.

Saptamana trecuta, Cipru s-a angajat sa desfiinteze a doua banca din tara si sa transfere activele si depozitele de sub 100.000 euro la cea mai mare institutie financiara cipriota.

Pentru asta va primi un imprumut de zece miliarde de euro de la partenerii externi.

sursa foto: itv.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Concert caritabil in Cipru, pentru ajutorarea familiilor lovite de criza