Antena Meniu Search
x

Condamnat la moarte în chinuri

O execuţie cu injecţie letală s-a transformat într-un calvar, atât pentru condamnat, dar şi pentru martori, într-o închisoare din Arizona.

Vezi și

 O execuţie cu injecţie letală s-a transformat într-un calvar, atât pentru condamnat, dar şi pentru martori, într-o închisoare din Arizona. Victima, pe care a fost testată o substanţă experimentală, s-a chinuit două ore înainte de a-şi da ultima suflare.

O injecţie letală îşi face efectul în aproximativ 10 minute. Nu mai mult. Şi îi oferă, în principiu, condamnatului la pedeapsa capitală un sfârşit fără durere. Joseph Wood a îndurat însă o oră şi 57 de minute de chinuri cumplite.

În vârstă de 55 de ani, Joseph Wood fusese închis pentru o dublă crimă comisă în 1989. A fost condamnat la moarte. Văzând ce se întâmplă, avocaţii apărării au depus o cerere chiar în acele clipe în care au cerut amânarea execuţiei. Nu au reuşit să schimbe nimic.

Conducerea închisorii din Arizona unde a avut loc execuţia spune că bărbatul a fost injectat cu o substanţă experimentală. Dar susţine că nu a fost nimic ilegal.

Mai multe organizaţii pentru Apărarea Drepturilor Omului au depus însă o petiţie prin care cer scoaterea injecţiei letale în afara legii. Anul trecut, în aprilie, un alt condamnat la moarte a avut o soartă similară. S-a chinuit 43 de minute pentru că medicii nu i-au calculat bine doza.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Condamnat la moarte în chinuri