Antena Meniu Search
x

Conduita unor slujitori ai Bisericii Catolice l-ar fi facut pe Papa Benedict al XVI-lea sa demisioneze

Un raport care va cutremura Biserica Catolica va fi primul document adus in atentia viitorului Papa. Continutul e atat de grav incat l-ar facut pe Benedict al XVI-lea sa demisioneze. A fost revoltat de informatiile despre conduita unor slujitori ai Bisericii Catolice.

Vezi și

"Relationem" este numele raportului secret primit de Benedict al XVI-lea in decembrie. 3 cardinali au lucrat la document, chiar la cererea Papei. In 300 de pagini, spaniolul Juan Herranz, slovacul Jozef Tomko si italianul Salvatore De Giorgi ar fi detaliat cazuri de deviatii sexuale in interiorul Bisericii Catolice, din 2007 pana in prezent. Continutul exact lasa doar loc de speculatii.

Raportul secret in care se presupune ca se face referire la existenta unui lobby al homosexualilor si la influenta asupra scurgerilor de documente de la Vatican a fost citit, din cate stim, de o singura persoana, si anume de Papa Benedict al XVI-lea.

Presa italiana scrie ca cea de-a saptea porunca - "Sa nu fii desfranat" - nu mai e de ceva vreme o porunca pentru multi slujitori ai Biserii Catolice. Cel putin, din ce reiese din raport. O sustin insa si scandalurile sexuale cunoscute. Cel mai recent a dus la demisia cardinalului scotian Keith O'Brien, acuzat de comportament nepotrivit.

 “Un fost preot a spus ca probabil 50% dintre cei care devin preoti ar fi homosexuali. Este un fapt cunoscut ca si monseniorii si altii de la Vatican au relatii fie cu barbati, fie cu femei”, a spus Christiane Amanpour corespondent CNN.

In fata informatiilor din raport, Benedict al XVI-lea ar fi luit decizia sa renunte la Pontificat. Le-a cerut insa celor 3 cardinali sa ii predea documentul succesorului sau. Pregatirile pentru alegerea viitorului papa sunt deja in desfasurare la Capela Sixtina. Lucratorii lucreaza in special la izolarea fonica si elimina orice posibilitate de instalare a unor camere video.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Conduita unor slujitori ai Bisericii Catolice l-ar fi facut pe Papa Benedict al XVI-lea sa demisioneze