Antena Meniu Search
x

Confesiunea CUTREMURĂTOARE a mamei unuia dintre teroriştii atacului de pe London Bridge, ucis de poliţie după ce a înjunghiat mai mulţi oameni

Mama unuia dintre cei trei terorişti care au comis atacul de pe London Bridge s-a declarat îngrozită de participarea fiului ei, Youssef Zaghba, în atentatul de săptămâna trecută şi a promis să facă tot ce îi stă în puterea pentru a opri astfel de violenţe, relatează CNN.

Mama unuia dintre cei trei terorişti care au comis atacul de pe London Bridge s-a declarat îngrozită de participarea fiului ei, Youssef Zaghba, în atentatul de săptămâna trecută şi a promis să facă tot ce îi stă în puterea pentru a opri astfel de violenţe, relatează CNN.

Ea s-a declarat în stare de şoc de când a aflat că fiul său a fost unul dintre islamişti şi că este îndurerată pentru rudele victimelor, cărora nici nu ştie ce să le spună. “Nu există cuvinte”, a spus Valeria Khalija Collina, în vârstă de 68 de ani.

“A întâlnit oamenii greşiţi”, a declarat ea într-un interviu acordat CNN la Fagnano, în apropiere de Bologna, în nordul Italiei. “Nu ştiu ce i-au făcut (…). Nu aş fi crezut niciodată că va deveni un terorist”, a adăugat femeia.

ÎN VIZORUL SERVICIILOR DE SECURITATE

Zaghba, în vârstă de 22 de ani, a fost unul dintre cei trei bărbaţi care au intrat cu maşina în pietoni pe London Bridge, înainte de a începe să înjunghie oameni în barurile şi restaurantele din Borough Market. El şi cei doi complici ai săi au fost ucişi de poliţie.

Opt oameni au murit şi zeci au fost răniţi în atac.

Întrebată ce le-ar transmite familiilor victimelor, Collina a răspuns: “Mi-e ruşine când încerc să mă gândesc la cuvinte. Simt acelaşi lucru ca ele. Şi ştiu ce simt. Dincolo de cuvinte, aş vrea să îmi demonstrez angajamentul faţă de ce pot face pentru a încerca să mă asigur că astfel de lucruri nu se vor întâmpla din nou (…), din toate puterile mele”, a explicat ea.

Zaghba, cu tată marocan şi mamă italiană, fusese trecut de serviciile de securitate italiene pe o listă cu persoane de urmărit, după ce a fost oprit pe aeroportul din Bologna, în 2016, în timp ce încerca să se urce într-un avion cu destinaţia Istanbul.

Autorităţile au descoperit materiale extremiste pe telefonul său mobil, ceea ce a determinat forţele de ordine să îl suspecteze că încerca să ajungă în Siria. Însă tânărul nu a fost arestat, pentru că deţinerea de materiale extremiste pe telefon nu este ilegal în Italia.  

Poliţia din Peninsulă a informat autorităţile britanice în legătură cu tânărul, care îşi petrecea majoritatea timpului la rude din Regatul Unit.

“În martie 2016, m-a vizitat în Italia şi mi-a spus că vrea să călătorească la Roma. Dar a fost oprit de poliţie pe aeroportul Bologna, din cauza înfăţişări sale suspecte şi pentru că avea numai un rucsac mici şi bilet doar dus până la Istanbul”, a afirmat Collina.

« Poliţia i-a luat atunci paşaportul italian, dar i l-a dat înapoi în aprilie 2016, pentru că nu avea motive legale să îl ţină”, a adăugat ea.

ÎN CĂUTARE DE REGULI ŞI LIMITE

Collina a povestit că fiul său a mers la Londra pentru prima dată în vara lui 2015 şi că, în septembrie al aceluiaşi an, s-a întors în Maroc pentru a încheia al treilea an de universitate la Fez, unde studia ingineria şi ştiinţe informatice.

Anul acesta, el a început practica la Eman Channel, în Londra, unde a lucrat ca sunetist la postul de televiziune. În cele din urmă, a primit un contract de muncă pe şase luni, a afirmat mama sa.

Postul de televiziune îşi propune să “producă programe de calitate, atât în ceea ce priveşte valoarea producţiei, cât şi principiile islamice”, potrivit paginii sale de Facebook.

“Imediat ce numele său a fost vehiculat în presă, ca suspect, în atacurile îngrozitoare cu case s-a confruntat Londra, am contactat poliţie. În prezent cooperăm în totalitate cu toate anchetele”, a anunţat miercuri Eman Channel, într-un comunicat.

“În nici un moment al activităţii sale la postul de televiziune, nu şi-a exprimat opinii extremiste şi nici nu a dat dovadă de vreo simpatice faţă de organizaţii extremiste din străinătate”, se adaugă în comunicat.

“Gândurile şi rugăciunile noastre merg către victimele acestui atac îngrozitor şi, în cadrul transmisiunilor noastre, continuăm să încurajăm comunităţile să raporteze orice este suspect poliţiei”, a adăugat Eman Channel.

“Am fost mândră de el. A fost ca şi cum ar fi fost promovat. A fost foarte muncitor şi făcea şi muncă suplimentară la sala de sport unde obişnuia să ridice greutăţi”, a spus Collina.

Ea a dat asigurări că Youssef a fost iubit atât de familia sa marocană, cât şi de cea italiană.

“Era un băiat dulce, care căuta reguli şi limite”, a spus mama sa, precizând că tânărul avusese o iubită în liceu şi încerca să înţeleagă limitele religiei şi ale sentimentelor lui pentru ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Confesiunea CUTREMURĂTOARE a mamei unuia dintre teroriştii atacului de pe London Bridge, ucis de poliţie după ce a înjunghiat mai mulţi oameni