Antena Meniu Search
x

Confuzie în priviţa armistiţiului dintre Ucraina şi Rusia

E confuzie mare în privinţa unui posibil armistiţiu între Ucraina şi Rusia, anunţat de dimineaţă, în urma unei convorbiri între Vladimir Putin şi Petro Poroşenko.

Vezi și

E confuzie mare în privinţa unui posibil armistiţiu între Ucraina şi Rusia, anunţat de dimineaţă, în urma unei convorbiri între Vladimir Putin şi Petro Poroşenko. 

Preşedinţii Vladimir Putin şi Petro Poroşenko au avut o convorbire la telefon, confirmată chiar de purtătorul de cuvânt DE LA Kremlin. În urma discuţiei, Rusia şi Ucraina ar fi căzut de acord cu privire la paşii care trebuie făcuţi pentru a opri violenţele din regiunile Doneţk şi Luhansk, lucru confirmat de partea ucraineană. Rusia, însă, neagă orice fel de armistiţiu.

În regiune, în schimb, situaţia rămâne extrem de tensionată. Tocmai de aceea, liderul de la Casa Albă, Barack Obama, ajuns la Tallin, unde va avea o întâlnire cu liderii Ţărilor Baltice, a declarat că îşi doreşte o prezenţă sporită a NATO în regiune.

Este vorba despre antrenamente, exerciţii şi discuţii privind felul infrastructurii de care va fi nevoie în Ţările Baltice, Polonia, România şi în alte state de la frontiera de est pentru a putea face faţă contextului în care există noi îngrijorări privind intenţiile Rusiei.

În acest context tensionat, rebelii pro-ruşi au spulberat forţele ucrainene care blocau drumul spre oraşul Mariupol. Vehiculele militare au fost distruse, iar o cazarmă a fost făcută scrum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Confuzie în priviţa armistiţiului dintre Ucraina şi Rusia