Antena Meniu Search
x

Copila unor români stabiliți în Italia a murit la trei ani, după ce a făcut varicelă. Părinţii îi acuză pe medicii italieni de malpraxis

Părinţii fetiţei diagnosticate cu varicelă, dar pe care a ucis-o o bacterie, fac acuzaţii grave la adresa medicilor italieni. Şapte doctori le-au văzut copila şi niciunul n-a reuşit să o salveze.

Vezi și

Părinţii fetiţei diagnosticate cu varicelă, dar pe care a ucis-o o bacterie, fac acuzaţii grave la adresa medicilor italieni. Şapte doctori le-au văzut copila şi niciunul n-a reuşit să o salveze.

Maya, fetiţa de trei ani a românilor stabiliţi în Italia, a murit la un spital din provincia Reggio Emillia. 

În şase ore, Maya a intrat de patru ori în stop cardio-respirator fără să aibă în preajmă un specialist cardiolog şi fără să fie trimisă de urgenţă la un spital de specialitate.

Părinţii îi acuză pe medici că nu au făcut totul ca să o salveze pe Maya, ştiind că este un pacient care, la câteva luni de la naştere, a suferit o intervenţie pe inimă.

Fetiţa a murit la numai zece zile de la primele semne de varicelă.

De trei ori a chemat mama acasă ambulanţa pentru copila ei. Sub tratamentul prescris de medicul pediatru pentru varicelă, copila a făcut în continuare febră. Abia al treilea medic şi-a dat seama că ceva nu este în regulă cu fetiţa.

"Ne tot spuneau că exagerăm, să lăsăm boala să-şi facă treaba. Toată lumea a făcut, nu se moare de la o varicelă, să fim serioşi!", spune Elena Dumitraşcu, mama fetiţei. 

Părinţii spun că la spital fetiţa nu a fost tratată ca o urgenţă până când analizele de sânge au confirmat că fetiţa avea în corp o bacterie periculoasă, care îi afectase organele.

"Că ei nu ştiu ce bacterie este şi că trebuie să mai aşteptăm. Cum adică nu ştiţi încă, au trecut atâtea ore! Trebuie să-i faceţi ceva, nu?", povesteşte Elena Dumitraşcu.

Părinţii susţin că acela a fost momentul când fetiţa lor ar fi trebuit să fie trimisă cu elicopterul la un spital de specialitate. Mai ales că Maya a venit pe lume cu Sindrom Down şi, în primele luni de viaţă, a suferit o intervenţie pe inimă. La spital, pe Maya nu a consultat-o niciun cardiolog. După al patrulea stop cardio-respirator, a murit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Copila unor români stabiliți în Italia a murit la trei ani, după ce a făcut varicelă. Părinţii îi acuză pe medicii italieni de malpraxis