Antena Meniu Search
x

Copilotul avea probleme psihice

Detalii noi ies la iveală cu privire la copilotul care i-a trimis spre moarte pe cei 149 de oameni de la bordul avionului prăbuşit în Alpi. Tânărul de 27 de ani tocmai se despărţise de iubită şi intrase în depresie

Vezi și

Detalii noi ies la iveală cu privire la copilotul care i-a trimis spre moarte pe cei 149 de oameni de la bordul avionului prăbuşit în Alpi. Tânărul de 27 de ani tocmai se despărţise de iubită şi intrase în depresie

Cu o zi înainte de zborul fatal, el era încă sub tratament. Şi nu era primul episod depresiv. Tragedia din Alpi schimbă acum multe dintre regulile companiilor aeriene. 

Nimeni nu înţelege de ce Andreas Lubitz şi-a blocat căpitanul în afara cabinei şi a pilotat aeronava Airbus 320 direct în munţi. Ca să găsească răspunsuri, anchetatori din Germania şi Franţa lucrează 24 de ore din 24. Poliţiştii germani au făcut percheziţii acasă la copilot.

Anchetatorii au vizat atât locuinţa părinţilor lui Andreas Lubitz, cât şi apartamentului lui din Dusseldorf. Au ridicat o mulţime de obiecte. Iar din casa părinţilor au escortat către maşina Poliţiei un individ. Identitatea lui nu este, deocamdată, cunoscută.

Nu au găsit însă nicio scrisoare de adio sau alt document prin care Lubitz să explice un gest pe care anchetatorii nici nu ştiu cum să îl califice.

Devine însă tot mai clar că cei care îl cunoşteau pe Andreas ştiau, de fapt, prea puţine despre el. Tânărul suferea de depresie. Starea lui se înrăutăţise în ultma perioadă, după ce se despărţise de iubita lui. Dar Andreas Lubitz mai avusese episoade depresive. Unul îl făcuse să renunţe temporar la cursurile de pilotaj.

Andreas Lubitz a reuşit să înşele vigilenţa sistemului de testare şi monitorizatre medicală a piloţilor şi a prăbuşit un avion cu alţi 149 de oameni la bord. După tragedie, Germanwings, Lufthansa şi alte companii aeriene au anunţat că modifică normele de zbor. Astfel, dacă unul dintre pilot părăseşte cabina, un însoţitor de bord trebuie să stea înăuntru pe toată durata absenţei lui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Copilotul avea probleme psihice