Antena Meniu Search
x

Coreea de Nord a lansat O RACHETĂ BALISTICĂ. Gestul este o PROVOCARE la adresa lui Donald Trump

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, a anunţat ministerul sud-coreean al Apărării. Reacţia preşedintelui Statelor Unite a fost promtă: "Statele Unite sunt în spatele Japoniei, marele său aliat, în procent de 100%", a spus liderul de la Casa Albă. 

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, a anunţat ministerul sud-coreean al Apărării. Reacţia preşedintelui Statelor Unite a fost promtă: "Statele Unite sunt în spatele Japoniei, marele său aliat, în procent de 100%", a spus liderul de la Casa Albă.

Preşedintele american, Donald Trump, a asigurat Japonia de susţinerea totală a SUA după tirul cu rachetă balistică efectuat duminică dimineaţa de Coreea de Nord în ciuda rezoluţiilor ONU, transmite AFP.

"Vreau ca toată lumea să înţeleagă şi să fie conştientă de faptul că Statele Unite sunt în spatele Japoniei, marele său aliat, în procent de 100%", a declarat  preşedintele american, într-o scurtă alocuţiune în Florida.

"Ultimul tir cu rachetă al Coreii de Nord este absolut intolerabil", a declarat, cu câteva secunde mai înainte, de pe acelaşi podium, prim-ministrul japonez, Shinzo Abe.

Pe acelaşi subiect

"Coreea de Nord trebuie să respecte pe deplin rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU", a adăugat liderul japonez, invitat de Donald Trump în acest weekend, la reşedinţa sa Mar-a-Lago.

Coreea de Nord testează Statele Unite

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, a anunţat ministerul sud-coreean al Apărării, potrivit căruia este vorba de o 'provocare'ce vizează să testeze administraţia preşedintelui american, Donald Trump, transmite AFP.

 Potrivit acestuia, racheta a fost lansată în jurul orei locale 07,55, duminică (22,55 GMT sâmbătă), de la baza aeriană Banghyeon, situată în vestul Coreii de Nord, şi s-a îndreptat spre est, în direcţia Mării Japoniei (denumită de sud-coreeni Marea de Est - n.r.).

Racheta a parcurs circa 500 de kilometri iar apoi a căzut în mare, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ministerului Apărării.

Pentru ministerul Apărării de la Seul, tirul de duminică "vizează să atragă atenţia mondială spre Coreea de Nord evidenţiind capacităţile sale nucleare şi în domeniul rachetelor".

Acesta este primul tir cu rachetă balistică efectuat de regimul nord-coreean după alegerea lui Donald Trump la preşedinţia SUA.

Sursă: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Coreea de Nord a lansat O RACHETĂ BALISTICĂ. Gestul este o PROVOCARE la adresa lui Donald Trump