Antena Meniu Search
x

Coreea de Nord, declarații războinice după ultimele teste balistice. Phenianul promite "contramăsuri militare copleșitoare" împotriva provocărilor

Coreea de Nord a avertizat sâmbătă că va lua "contramăsuri militare copleșitoare" împotriva a ceea ce a numit provocările deliberate ale Coreei de Sud, pe măsură ce tensiunile au rămas ridicate în urma lansărilor de rachete balistice ale Nordului din ultimele săptămâni, notează Reuters.

de Redactia Observator

la 15.10.2022, 12:15

Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord
Coreea de Nord, declarații războinice după ultimele teste balistice - Profimedia

Avertismentul a fost lansat de un purtător de cuvânt al Armatei Populare Coreene (KPA) și a fost făcut public la doar o zi după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune în mare și a tras mai multe runde de artilerie în apropierea graniței cu Sudul.

Trupele Phenianului aflate la granița cu Coreea de Sud au tras focuri de artilerie vineri pentru a trimite un avertisment clar "provocării repetate a inamicilor din zonele de front", a declarat purtătorul de cuvânt într-o declarație emisă de agenția oficială de știri KCNA din nord.

"Și în viitor, armata noastră nu va permite niciodată ca inamicii să provoace escaladarea tensiunilor militare din peninsula coreeană, și va lua măsuri militare copleșitoare", se arată în comunicat.

Cum răspunde Coreea de Sud ultimelor acțiuni ale Nordului?

Coreea de Sud a trimis, de asemenea, avioane de luptă atunci când un grup de aproximativ zece aeronave militare nord-coreene au zburat aproape de granița, iar Coreea de Nord a tras aproximativ 560 de runde de artilerie în "zone tampon de mare", în mai multe rânduri, a spus șeful statului Major al Coreei de Sud (JCS).

Seul a impus primele sancțiuni unilaterale împotriva Phenianului din ultimii cinci ani, adăugând pe lista neagră 15 de persoane din Coreea de Nord și a 16 de instituții implicate în dezvoltarea rachetelor. Președintele sud-coreean, Yoon Suk-yeol, a declarat reporterilor că Phenianul "desfășoară fără discriminare provocări", promițând să răspundă pe măsură. Purtătorul de cuvânt al lui Yoon a declarat că guvernul său respectă acordurile inter-coreene și că anularea pactului militar din 2018 depinde de comportamentul Phenianului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Coreea de Nord, declarații războinice după ultimele teste balistice. Phenianul promite "contramăsuri militare copleșitoare" împotriva provocărilor