Antena Meniu Search
x

Coreea de Nord se confruntă cu un val uriaş de Covid 19: un milion de infectări şi 50 de decese

Coreea de Nord se confruntă cu o gravă problemă de sănătate publică. Atât de gravă încât liderul nord-coreean a cerut ajutorul armatei pentru a distribui medicamente populaţiei.

de Redactia Observator

la 16.05.2022, 11:07

Coreea de Nord se confruntă cu un val uriaş de Covid 19: un milion de infectări şi 50 de decese. Kim Jong-un spune că e "febră", dar a cerut ajutorul armatei
- Profimedia

Potrivit BBC, Coreea de Nord se confruntă cu un val uriaş de cazuri de Covid 19, iar pandemia este în plină dezvoltare. Guvernul de la Phenian nu recunoaşte însă că este vorba de Covid şi spune că oamenii au "febră". Conform rapoartelor, aproximativ 50 de persoane ar fi decedat deja, dar nu este clar câte dintre aceste cazuri au fost testate pozitiv pentru Covid 19.

Presa de stat din Coreea de Nord anunţă că Kim Jong-un a condus o şedinţă de urgenţă a Biroului Politic în care i-a acuzat pe oficiali că nu au gestionat bine distribuţia de medicamente. În acest context, Kim Jong-un a ordonat armatei să preia conducerea operaţiunii. Coreea de Nord a dispus controale severe şi restricţii draconice pentru a împiedica răspândirea virusului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Coreea de Nord se confruntă cu un val uriaş de Covid 19: un milion de infectări şi 50 de decese