Antena Meniu Search
x

Coreenii au inventat CUTIA în care îți poți abandona copilul. DE CE?

Cea mai emoționantă poveste din ultimul timp vine, cu siguranță, din Coreea de Sud. Acolo, un pastor și soția sa au creat „baby boxes”, niște cămăruțe speciale unde proaspeții părinți își pot abandona copiii. Chiar dacă pare de necrezut, cei doi au o explicație perfect plauzibilă, care te face să uiți pentru o secundă de cruzimea lumii în care trăim.

Anual, în Coreea de Sud sute de nou-născuți sunt abandonați pe trotuarele străzilor. În mod tragic, o parte dintre aceștia își trăiesc primele minute, ca pe ultimele, sfârșind fără să aibă vreo șansă la viață.

Nenorocirile prea multe i-au făcut pe pastor și pe soția sa să pună în practică o idee care, inițial, pare nebunească.

Cei doi au montat pe străzi cutii speciale, cu pături și izolate din calea frigului, în care bebelușii nedoriți pot fi abandonați în siguranță (un astfel de moment de-a dreptul dramatic este prezentat și în clipul de mai sus).

O dată la câteva ore, încăperile sunt verificate. Nou-născuții găsiți sunt luați și duși, fie în adăposturi, fie în orfelinate.

Mai mult, familia pastorului a adoptat deja 10 copii abandonați în cutii. În acest moment, în casa lui sunt 20 de suflete.

Povestea reală a înduioșat o lume întreagă. Pastorul spune însă că tot ce își dorește este ca statul să ofere mai multă protecție copiilor abanonați.

Imaginile pot avea un profund impact emoțional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Coreenii au inventat CUTIA în care îți poți abandona copilul. DE CE?