Antena Meniu Search
x

Crăciun CIUDAT! Care sunt cele mai stranii tradiţii ale momentului

Spiritul Crăciunului se resimte zilele acestea în toate colţurile lumii, chiar dacă pe alocuri diferă ce se serveşte la masă, cum e bradul împodobit sau unde se ţine petrecerea. Sunt peste două miliarde de oameni care sărbătoresc Crăciunul în următoarea perioadă, după obiceiurile locului, care pot fi dintre cele mai bizare.

Spiritul Crăciunului se resimte zilele acestea în toate colţurile lumii, chiar dacă pe alocuri diferă ce se serveşte la masă, cum e împodobit bradul sau unde se ţine petrecerea. Sunt peste două miliarde de oameni care sărbătoresc Crăciunul în acest weekend, după obiceiurile locului, care pot fi dintre cele mai bizare.

În Columbia, Moş Crăciun nu se dă cu sania, ci se urcă în cart! În aceste zile are loc tradiţionala întrecere din vârf de deal a Moşilor, aflaţi la bordul carturilor realizate chiar de ei, potrivit unei selecţii ale celor mai ciudate obiceiuri ale momentului realizate de publicaţia The Independent.

Nu renii şi spiriduşii, ci un înger şi un drac par a fi ajutoarele Moşului în Austria, unde copiii trebuie să dea nas în nas cu cei doi pentru a-şi primi cadourile, mai consistente dacă cei mici au fost cuminţi pe tot parcursul anului, şi nu doar în preajma sărbătorilor.

Şi în Germania, Moş Crăciun vine însoţit de un personaj înfricoşător. Este vorba de Krampus cel cu coarne şi îmbrăcat în piei de animale, care colindă străzile şi dă cele mai drastice pedepse copiilor năzbâtioşi. Numele lui provine din cuvântul nemţesc krampen, care înseamnă gheară.

Iar în Cehia, femeile care îşi caută jumătatea, ar putea găsi-o cu ... pantoful! Aflate în faţa uşii, acestea trebuie să arunce un pantof peste umăr. Dacă acesta aterizează cu partea din faţă perpendicular pe uşă, femeia se va mărita în anul care stă să vină. Daca pantoful aterizează cu tocul spre uşă, nu e rost de căsătorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Crăciun CIUDAT! Care sunt cele mai stranii tradiţii ale momentului