Antena Meniu Search
x

Video "Crimă, lacrimi, sânge". Un pilot rus a dezertat cu tot cu elicopter: cum a decurs operaţiunea executată de serviciile secrete ucrainene

Război în Ucraina. Un pilot rus a luat decizia de a dezerta şi a aterizat cu elicopterul în Ucraina. Pilotul spune că nu a vrut să ia parte la "genocidul poporului ucrainean". Pilotul Maxim Kuzminov a oferit un interviu, publicat de serviciile secrete de informaţii ucrainene, în care şi-a explicat decizia.

de Redactia Observator

la 05.09.2023, 09:49

"Crimă, lacrimi, sânge". Un pilot rus a dezertat cu tot cu elicopter: cum a decurs operaţiunea executată de serviciile secrete ucrainene
- Captura Twitter

Kuzminov a declarat că imediat după ce a luat decizia în sinea sa, i-a contactat pe ofiţerii ucraineni de informaţii care au pregătit operaţiunea astfel încât pilotul să aterizeze în siguranţă cu elicopterul său de atac Mi-8, informează CNN. "Am contactat serviciile de informații ucrainene, le-am explicat situația mea, după care ei mi-au oferit această posibilitate: Vino, îți garantăm siguranța, îți garantăm noi documente, îți garantăm o compensație financiară. mi-am dat seama că sunt în apropierea graniței. Mi-am transmis poziția și am zis: Haide să încercăm, nu sunt departe. Nimeni nu a înțeles deloc ce se întâmplă cu mine... Am zburat (n.red. în Ucraina), am aterizat, ei s-au întâlnit cu mine, mi-au explicat totul", a declarat Kuzminov.

Cum şi-a motivat decizia

Pilotul rus spune că nu a vrut să ia parte la război pentru că ce se întâmplă acum în Ucraina "e un genocid". "Adevărul este că nu există nazişti sau fascişti aici. Este o adevărată ruşine ceea ce se întâmplă aici. Crimă, lacrimi, sânge. Oamenii pur şi simplu se omoară între ei. Asta este tot ce pot să înţeleg din asta şi nu vreau să iau parte la asta. Ceea ce se întâmplă acum este pur şi simplu un genocid al poporului ucrainean. Atât al ucrainenilor, cât şi al ruşilor. Motivaţia acţiunii mele a fost aceea de a nu contribui la aceste crime. Ucraina va câştiga fără echivoc acest război, pur şi simplu pentru că poporul este foarte unit. Înainte nu erau aşa, dar acum sunt foarte uniţi. Întreaga lume îi ajută, pentru că, în primul rând, viaţa umană trebuie preţuită", a mai spus Kuzminov.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

CNN a precizat că nu a reuşit să identifice din surse independente identitatea pilotului rus şi nici în ce condiţii a fost realizat interviul şi dacă acesta a fost constrâns să facă asemenea declaraţii sau pur şi simplu a vorbit liber şi deschis. Unele canale ruseşti de Telegram susţin că l-au identificat pe pilotul rus, iar acesta ar fi Maxim Kuzminov şi ar fi făcut parte din Regimentul 319 de elicoptere de atac din Districtul Militar de Est.

Controverse în privinţa echipajului

Elicopterul cu care pilotul a ajuns în Ucraina este un Mi-8, aparat de zbor care are un echipaj format din 3 membri: pilot, copilot şi inginer de zbor. Acum, unele surse susţin că Maxim Kuzminov nu şi-a informat colegii despre ce urmează să facă, iar aceştia au fost împuşcaţi de ucraineni în momentul în care au coborât din elicopter.

Alte surse susţin că Maxim Kuzminov pilota singur elicopterul în momentul dezertării pentru că Armata Rusă îl trimisese într-o misiune de transport, nu în una de luptă şi ca atare nu avea nevoie de echipajul complet pentru a putea controla aparatul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » "Crimă, lacrimi, sânge". Un pilot rus a dezertat cu tot cu elicopter: cum a decurs operaţiunea executată de serviciile secrete ucrainene