Antena Meniu Search
x

CRIMĂ ORIBILĂ! Consulul general onorific al României la San Salvador a fost ASASINAT - UPDATE

Consulul general onorific al României la San Salvador, Ricardo Emanuel Salume Barake, a fost asasinat duminică în locuința sa din capitala țării.

Vezi și

UPDATE 10:22 Primele cercetări în cazul uciderii consulului onorific al României în El Salvador, Ricardo Emanuel Salume Barake, arată că atacatorii au intrat în locuinţa acestuia fără a forţa uşile şi au fugit de la faţa locului cu maşina Consulatului, pe care au abandonat-o în apropiere.

Consulul general onorific al României la San Salvador, Ricardo Emanuel Salume Barake, a fost asasinat duminică în locuința sa din capitala țării.

Potrivit purtătorului de cuvânt al procuraturii din El Salvador, “corpul victimei a fost găsit cu un căluș în gură”.

“Deocamdată” nu se cunosc motivele crimei și circumstanțele în care a avut loc și că procurorul Unității speciale pentru omucideri “se află în continuare la locul tragediei”.

Este al doilea diplomat asasinat în El Salvador în cursul acestui an.

La 26 mai, consulul onorific al Panama în El Salvador, Carlos Armando Lemus, a fost găsit fără viață în interiorul unei mașini pe o arteră a capitalei.

El Salvador se confruntă cu o recrudescență a violențelor care între 1 ianuarie și 13 iunie 2016 au costat viața a 2.853 de persoane, cu 12,5% mai mult decât în aceeași perioadă a anului precedent, potrivit datelor publicate de Policia Nacional Civil (PNC).

Grupările criminale Mara Salvatrucha (MS13), Barrio 18 și altele cu influență mai redusă sunt acuzate că mențin un indice de criminalitate ridicat, astfel că această țară situată în America Centrală este considerată una dintre cele mai violente din lume.

sursa: AGERPRES

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » CRIMĂ ORIBILĂ! Consulul general onorific al României la San Salvador a fost ASASINAT - UPDATE