Antena Meniu Search
x

Criptomoneda care şi-a pierdut 98% din valoare în doar 24 de ore. Oamenii sunt disperaţi: "O să-mi pierd casa, o să ajung pe drumuri"

Una dintre cele mai importante monede virtuale de pe piaţa cripto a avut o scădere absolut şocantă. Criptomoneda Terra (LUNA) şi-a pierdut 98% din valoare în doar 24 de ore. Potrivit The Independent, averile unor investitori în monede virtuale au dispărut practic peste noapte.

de Redactia Observator

la 12.05.2022, 17:45

Criptomoneda care şi-a pierdut 98% din valoare în doar 24 de ore. Oamenii sunt disperaţi: "O să-mi pierd casa, o să ajung pe drumuri"
- Profimedia

Criptomoneda Terra era în Top 10 al celor mai valoroase criptomonede de pe piaţă. Luna trecută a înregistrat un vârf de 120 de dolari pe unitate. Miercuri, 11 mai, preţul scăzuse sub un dolar pe unitate. Prăbuşirea preţului pe unitate înseamnă că valoarea de piaţă a criptomonedei a scăzut de la 40 de miliarde de dolari la 488 de milioane de dolari.

Toate criptomonedele de pe piaţă au înregistrat scăderi

"Mi-am pierdut toate economiile", a scris un investitor în Terra. "Am cumpărat LUNA la 85 de dolari, nu știu ce să fac mai departe", s-a plâns un alt investitor în criptomonede. Alţii sunt dezamăgiţi că nu şi-au vândut criptomonedele Terra în luna aprilie atunci când ar fi putut obţine rapid un profit de cel puţin 15.000 de dolari. Sunt şi oameni obişnuiţi care au fost atraşi de mirajul criptomonedelor, iar acum se găsesc într-o situaţie limită: "Am pierdut peste 450.000 de dolari, nu pot plăti ratele la bancă.  O să devin un om fără adăpost".

Prăbuşirea criptomonedei Terra vine într-un context negru al pieţei. Toate criptomonedele s-au confruntat cu scăderi semnificative în ultima perioadă. O posibilă explicaţie pentru colapsul aproape total al Terra poate fi faptul că aceasta era direct legată de UST, o criptomonedă Terra de tip stablecoin a cărei valoare era legată de dolarul american. UST s-a decuplat de la dolarul american şi a scăzut la 0,29 de dolari pe unitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Criptomoneda care şi-a pierdut 98% din valoare în doar 24 de ore. Oamenii sunt disperaţi: "O să-mi pierd casa, o să ajung pe drumuri"