Criză de popularitate la Casa Albă. Procentul de aprobare a preşedintelui american a scăzut DRAMATIC

Publicat: 20.03.2017, 09:58.
Actualizat: 20.03.2017, 10:13

Cota de aprobare a preşedintelui american Donald Trump a scăzut la 37%, relevă un sondaj Gallup citat luni de DPA. În acelaşi timp, proporţia celor care îl dezaprobă pe noul lider de la Casa Albă a crescut la 58%.

Cota de aprobare a preşedintelui american Donald Trump a scăzut la 37%, relevă un sondaj Gallup citat luni de DPA. În acelaşi timp, proporţia celor care îl dezaprobă pe noul lider de la Casa Albă a crescut la 58%.

Comparativ, la începutul preşedinţiei lui Donald Trump - mai exact în a treia sa zi în acest post, la 22 ianuarie - nivelul de aprobare era egal cu cel de dezaprobare, 45%, conform Gallup.

Sondajul a fost realizat telefonic pe un eşantion de 1500 de adulţi, cu o marjă de eroare de 3%.

Citește și:

Liderul de la Casa Albă nu s-a bucurat de altfel de o prea mare popularitate nici înainte să devină preşedinte: cu câteva zile înainte să fie învestit în funcţie, cota sa de aprobare era de 40%, aproape jumătate din cea a predecesorului său Barack Obama, care se bucura de sprijinul de 78% dintre americani înainte de învestirea sa pentru primul mandat la Casa Albă, la începutul lui 2009.

Donald Trump a respins rezultatele sondajelor care îi atribuie o rată scăzută de popularitate, calificându-le drept "ştiri false" într-un mesaj difuzat în februarie pe Twitter.

Tot în februarie, el a evocat în cadrul unei conferinţe de presă un sondaj realizat de compania Rasmussen Reports potrivit căruia cota sa de aprobare ar fi fost de 55%, într-un moment în care sondajele realizate de Gallup şi Pew Research indicau 40% şi respectiv 39%.

Citeşte şi: Tragedie în Peru: Peste ŞAPTEZECI DE MII de persoane sunt sinistrate, iar 75 au murit în urma inundaţiilor

Într-un sondaj făcut public vineri, Rasmussen a stabilit aceeaşi cotă la 48%, menţionează DPA.

Sursă: Agerpres.ro

Citeşte şi: Gemenii de un an ai unei românce, MASACRAŢI în Londra! Tatăl i-a lovit cu CIOCANUL în cap! Poliţia l-a arestat pe ucigaşul care a îngrozit Marea Britanie

Citeşte şi: Horoscopul zilei 20 Martie 2017 - Racii vor avea parte de o seară romantică

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.