Antena Meniu Search
x

Criza submarinelor australiene ajunge la nivel înalt. Emmanuel Macron, la discuţii cu Joe Biden săptămâna viitoare

Președintele Franței, Emmanuel Macron, va discuta cu președintele SUA, Joe Biden, despre acordul submarinelor. Americanii vor să încheie cu Australia un acord economic în privinţa distribuirii de submarine. Emmanuel Macron s-a arătat vizibil nemulţumit de faptul că Franţa nu a fost consultată.

De Redactia Observator la 19.09.2021, 17:23
Criza submarinelor australiene ajunge la nivel înalt. Emmanuel Macron, la discuţii cu Joe Biden săptămâna viitoare - Hepta

Preşedinţii Emmanuel Macron şi Joe Biden vor discuta problema acordului submarinelor săptămâna viitoare. Americanii vor să parafeze o înţelegere cu Australia pentru distribuirea de submarine, fapt ce a stârnit nemulţumirea Franţei pentru că nu a fost consultată.

Purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal a declarat duminică că Macron va cere „clarificări” din partea lui Biden cu privire la anularea acordului francez cu Australia, relatează The Hill, scrie Mediafax. 

Discuţii la nivel înalt 

„Preşedintele Biden a cerut să vorbească cu preşedintele Republicii şi va avea loc o discuţie telefonică în următoarele zile între preşedintele Macron şi preşedintele Biden", a declarat Attal.

Vineri, Franţa a anunţat că să-şi recheamă ambasadorii din Statele Unite şi Australia pentru consultări.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Criza submarinelor australiene ajunge la nivel înalt. Emmanuel Macron, la discuţii cu Joe Biden săptămâna viitoare