Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum a vrut CIA să se răzbune după cea mai gravă scurgere de informaţii secrete din istorie. Plănuia răpirea sau chiar uciderea lui Julian Assange: "Voiau sânge"

CIA a avut în plan să-l răpească şi chiar să-l ucidă pe Julian Assange, fondatorul WikiLeaks.

de Redactia Observator

la 28.09.2021 , 17:19

CIA a discutat despre răpirea sau chiar uciderea lui Julian Assange după cea mai gravă scurgere de informaţii secrete din istorie: "Voiau sânge"
- Profimedia

Potrivit un raport prezentat de Yahoo News şi citat de The Guardian, oficiali de cel mai înalt nivel din CIA au plănuit răpirea şi chiar uciderea lui Julian Assange. Discuţiile despre acest plan au avut loc în 2017, în timpul administraţiei Trump. La acea vreme, Julian Assange era deja în al cincilea an de când se ascundea în Ambasada Ecuatorului, după ce ceruse azil politic.

Directorul CIA s-a implicat direct

Conform raportului, însuşi directorul CIA, Mike Pompeo, s-a implicat în acest plan. Pompeo a fost extrem de furios după ce WikiLeaks, site-ul lansat de Julian Assange, a publicat un set de documente strict secrete ale CIA, pachetul de documente fiind numit "Vault 7". CIA a recunoscut încă de atunci că publicarea "Vault 7" a reprezentat cea mai gravă scurgere de informaţii din istoria Agenţiei americane de spionaj. Pompeo şi întreaga echipă de la CIA "erau complet rupţi de realitate pentru că publicarea documentelor reprezenta o ruşine naţională. Voiau sânge", a declarat un fost înalt oficial de securitate pentru sursa citată.

Articolul continuă după reclamă

Unii oficiali din cadrul CIA au mers atât de departe încât au cerut "soluţii" pentru uciderea lui Assange. "Nu mai exista nicio limită", spune acelaşi fost oficial, specializat pe lupta contra-teroristă. CIA a refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Cum a vrut CIA să se răzbune după cea mai gravă scurgere de informaţii secrete din istorie. Plănuia răpirea sau chiar uciderea lui Julian Assange: "Voiau sânge"