Antena Meniu Search
x

Video Cum arată rachetele nucleare Satan 2 pe care Putin le-a "comandat". Ruşii spun că Scutul de la Deveselu nu le poate opri

Între timp, dinspre Rusia vin ameninţări directe. 50 de noi rachete nucleare vor intra în dotarea Kremlinului în doar câteva luni. Vladimir Putin sustine că Satan 2, aşa cum au fost denumite focoasele, nu vor putea fi interceptate de niciun scut antirachetă din lume.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 24.05.2022, 19:43

Vezi și

Rachetele Sarmat, cunoscute în terminologia NATO sub denumirea de "Satan 2",  vor fi fabricate aici, în oraşul siberian Krasnoyarsk. Au fost deja testate în zona de nord a Rusiei, la cosmodromul Plesetsk. Noua rachetă intercontinentală a rusilor poate transporta până la 15 focoase nucleare şi are o rază de acţiune uriaşă, de aproape 18 mii de kilometri. Asta înseamnă că poate atinge ţinte din întreaga lume.

Racheta are un diametru de 3 metri, o lungime de 35 metri şi jumătate şi cântăreşte puţin peste 208 tone. Atinge după lansare o viteză maximă de 20 mach, adică de 20 de ori viteza sunetului, ceea ce, conform ruşilor, o face şi nedetectabilă pentru orice scut antirachetă, inclusiv cel de la Deveselu, din România. Puterea pe care o are poate duce la distrugerea unei metropole europene. Primele rachete Sarmat, SATAN 2, urmează să fie amplasate în regiunea Krasnoyarsk, iar ruşii au ameninţat deja că focoasele vor fi operative în cursul acestui an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Cum arată rachetele nucleare Satan 2 pe care Putin le-a "comandat". Ruşii spun că Scutul de la Deveselu nu le poate opri