Meniu
Search
x

Cum se apără teroristul de la Bataclan: "Am atacat Franţa, am vizat populaţia, dar nu a fost nimic personal"

"Am atacat Franţa, am vizat populaţia, civili, dar nu a fost nimic personal", a declarat principalul acuzat în procesul atentatelor din 13 noiembrie 2015, de la Bataclan, soldate cu 130 de morţi, Salah Abdeslam, în deschiderea audierilor, miercuri, relatează AFP, citat de news.ro.

De Redactia Observator la 15.09.2021, 16:21

Teroristul a subliniat că nu vrea să ”răsucească cuţitul în rană” şi că atacurile erau un răspuns la ”bombardamente” ale Franţei vizând Statul Islamic (SI). ”Scopul nu este să răsucesc cuţitul în rană, ci să fiu sincer”, a declarat el pe un ton calm.

Atentatele de la 13 noiembrie 2015 au fost un răspuns la ”bombardamente franceze ale Statului Islamic”, a dat el asigurări.

Un proces istoric

Un proces "istoric", aşa cum a fost numit de presa franceză, a început la Paris. Este vorba despre procesul atentatului de la Bataclan din 13 noiembrie 2015. Procesul va dura nu mai puţin de 9 luni, o durată fără precedent pentru o procedură penală din sistemul juridic din Franţa, şi va fi filmat pentru a rămâne mărturie generaţiilor viitoare. Dosarul "Bataclan" are 542 de tone şi sunt implicate 1.800 de părţi civile. Atentatul din urmă cu şase ani s-a soldat cu 130 de morţi.

Salah Abdeslam, singurul supravieţuitor al comando-ului care a comis atentatul, s-a plâns la proces că "de şase ani sunt tratat ca un câine". Salah Abdeslam s-a ridicat în picioare în sală, şi-a scos masca de protecţie şi a început să ţipe la preşedintele curţii: "Trebuie să ne trataţi ca pe fiinţe umane, nu suntem câini!. Aici este foarte frumos, sunt ecrane plate, aer condiţionat, dar în închisoare suntem maltrataţi, ca nişte câini. Nu m-am plâns niciodată, pentru că ştiu că după ce vom învia trebuie să daţi socoteală", a fost reacţia lui Abdeslam, potrivit LeFigaro.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Cum se apără teroristul de la Bataclan: "Am atacat Franţa, am vizat populaţia, dar nu a fost nimic personal"