Antena Meniu Search
x

Curățenie după cutremurul produs în California

În sudul Californiei este stare de urgenţă după cel mai puternic cutremur din ultimii 25 de ani. Peste 200 de persoane au fost rănite în urma seismului cu magnitudine 6.

Vezi și

 În sudul Californiei este stare de urgenţă după cel mai puternic cutremur din ultimii 25 de ani. Peste 200 de persoane au fost rănite în urma seismului cu magnitudine 6.

Nimeni nu a murit, dar pagubele materiale sunt considerabile, mai ales în industria vinurilor, cea mai importantă ramură economică din regiune.

Epicentrul seismului s-a situat la periferia oraşului Napa, centrul industriei viticole din California. Zeci de clădiri, unele cu valoare istorică, sunt serios avariate iar câteva locuinţe s-au prăbuşit sau au ars până la temelie.

Valoarea totală a distrugerilor ar putea atinge un miliard de dolari. Cel mai greu loviţi sunt producătorii de vin: în câteva secunde, pivniţele unde se păstra preţioasa licoare s-au prefăcut într-un covor de cioburi.

Obişnuiţi cu vitregia naturii, oamenii nu se descurajează. Ei au trecut, fără întârziere, la curăţenie şi speră că restaurantele şi cramele vor fi gata la timp pentru a primi turiştii în ultimul sfârşit de săptămână al verii.

Nu doar industria viticolă este afectată. O treime din şcolile districtului au suferit avarii, aşa că elevii au primit două zile de vacanţă. Mulţi s-au oferit, însă, să facă ordine în sălile de clasă şi bibliotecile devastate. Cutremurul a fost urmat de mai multe replici care n-au sporit, însă, amploarea distrugerilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Curățenie după cutremurul produs în California