Antena Meniu Search
x

Alertă de tsunami în Alaska, după un cutremur cu magnitudinea de 7,8. S-a început evacuarea oamenilor din zonele de coastă (Video)

Alertă de tsunami în Alaska, după un cutremur cu magnitudinea de 7,8 care a avut loc marți seară, la sud de Chignik, la o adâncime de 10 kilometri și la 98 de kilometri de așezarea Perryville.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 23.07.2020, 10:38

Alertă de tsunami în Alaska, după un cutremur cu magnitudinea de 7,8
Alertă de tsunami în Alaska, după un cutremur cu magnitudinea de 7,8 - Facebook/ Pat Williams Russell
  • Autoritățile au ordonat evacuarea oamenilor din zonele de coastă.
  • Cutremurul s-a petrecut marți seară, la 22:13, ora locală. 

Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific a emis un avertisment pentru zona de coastă a Alaskai, de la Kennedy, la sud-vest de Homer, până la Unimak Pass, la nord-est de Unalaska, scrie alaskapublic.org.

Autoritățile au ordonat deja evacuarea tuturor zonelor aflate în risc de a fi acoperite de ape, iar coloane de mașini pot fi văzute cum se îndepărtează din zonele de coastă ale Alaskăi.

Cutremurul s-a petrecut la 22:13, ora locală. 

Centrul a precizat că avertismentul de tsunami s-a bazat pe o „evaluare preliminară rapidă a cutremurului și pot apărea modificări”.

Mike West, un seismolog cu Observatorul Vulcanilor din Alaska, a declarat că primele evaluări indică faptul că seismul s-a petrecut pe „zona de subducție”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Alertă de tsunami în Alaska, după un cutremur cu magnitudinea de 7,8. S-a început evacuarea oamenilor din zonele de coastă (Video)