Antena Meniu Search
x
LIVE

Cutremur de 6.7 pe Richter resimțit puternic în Grecia și Turcia. Bilanțul victimelor crește VIDEO

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6.7 pe scara Richter, s-a produs vineri în Grecia. Seismul a avut loc în Arhipelagul Dodecanez, la doar 30 de kilometri adâncime, și a fost resimțit puternic în Grecia și Turcia.

De Veronica Micu la 30.10.2020, 23:09
  • Cutremurul a fost resimţit la Atena, capitala Greciei.
  • Mai multe clădiri s-au prăbuşit în orașul turc Izmir, după seismul din Marea Egee.

Seismul care a zguduit Turcia și Grecia s-a soldat, până acum, cu cel puțin 14 morți, 12 în Turcia și doi în Grecia, și cu sute de răniți, numai în Turcia 522 de persoane având nevoie de îngrijiri medicale.

Cel puțin 20 de clădiri din Izmir au fost distruse complet. Căutările sub dărâmături vor continua și pe parcursul nopții, echipele de salvatori urmând să căute eventuale victime printre ruinele a 17 clădiri.

Seismul a fost urmat de peste 100 de replici de diferite intensități.

Desfășurarea evenimentelor live text

UPDATE, 21.15 - Recep Erdogan, președintele Turciei, a transmis un mesaj de condoleanțe autorităților din Grecia. Între timp, autoritățile din Turcia au anunțat că numărul răniților a ajuns la 522. Seismul a fost urmat, până acum, de 114 replici. Echipele de salvatori caută victime printre ruinele a 17 clădiri, patru dintre ele fiind prăbușite complet.

UPDATE, 20.21 - Recep Erdogan, președintele Turciei, a anunțat că cinci dintre răniți au intrat în operație, iar opt sunt în stare gravă sau critică la Terapie Intensivă.

UPDATE, 19.17 - Bilanțul victimelor a ajuns, în Turcia, la cel puțin 12 morți și 419 răniți.

UPDATE, 18.38 - ​Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei, l-a sunat pe Recep Erdogan, președintele Turciei, pentru a-i transmite un mesaj de condoleanțe.

UPDATE, 18.09 - Din păcate au fost confirmate primele decese și pe insula Samos. Este vorba despre doi tineri, băiat și fată, care au murit după ce un perete s-a prăbușit peste ei în timpul cutremurului.

UPDATE, 18.01 - Autoritățile din Turcia au anunțat că numărul răniților a ajuns la 257, iar căutările continuă la cel puțin 12 clădiri prăbușite în zona Izmir.

UPDATE, 17.39 - Autoritățile din Turcia au precizat că bilanțul din această țară a crescut la cel puțin șase morți și peste 200 de răniți. În Grecia, reprezentanții unei organizații au anunțat că sunt pregătiți să ofere alimente pentru peste 25.000 de persoane afectate de puternicul cutremur.

UPDATE, 17.32 - Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a precizat că locuitorii de pe insula Samos au trecut fără mari probleme peste momentele dificile, însă i-a avertizat să rămână în stare de alertă pentru că pot apărea oricând replici care să pericliteze soarta clădirilor deja avariate de seism.

UPDATE, 16.44 - Cel puțin patru persoane au fost rănite pe insula Samos, din Grecia. Mai multe clădiri au suferit pagube minore, în special în zona Karlovasi.

UPDATE, 16.15 - Autoritățile din Turcia au anunțat că cel puțin patru turci au murit, în urma seismului, iar peste 120 de persoane au fost rănite. De asemenea, echipele de salvatori continuă căutările sub dărâmături. 38 de ambulanțe, 35 de echipe de salvatori și două elicoptere au fost mobilizate în zona Izmir.

Update - Un tsunami a lovit insula greacă Samos după cutremurul major produs în Marea Egee.

Pe rețelele de socializare au fost publicate imagini cu șuvoaie de apă care se revarsă și intră în casele oamenilor. 

Potrivit INFP, cutremurul a avut loc la ora 13:51:24 (ora locală a României).

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 98km SV de Karabaglar, 102km SV de Izmir, 123km V de Aydin, 135km SV de Manisa, 228km V de Merkezefendi, 232km V de Denizli, 243km E de Athens, 250km E de Piraeus, 253km SV de Balikesir, 281km SV de Usak.

Citește și:

Potrivit BBC News, care citează Centrul Seismologic Europeano-Mediteranean (EMSC), cutremurul a fost resimţit la Atena, capitala Greciei, dar și în Turcia.

Mai multe clădiri s-au prăbuşit în Izmir, după cutremurul din Marea Egee

Mai multe clădiri s-au prăbuşit în oraşul turc Izmir în urma cutremurului puternic produs vineri în Marea Egee, resimţit în Turcia şi Grecia.

Imagini teribile au fost publicate pe rețelele de socializare.

Tunc Soyer, primarul din Izmir, a declarat pentru CNN Turk că 20 de clădiri s-au prăbușit în urma cutremurului.

Oficialul a precizat că, momentan, nu au fost raportate victime.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Cutremur de 6.7 pe Richter resimțit puternic în Grecia și Turcia. Bilanțul victimelor crește VIDEO